18 دی 1400 5 جمادی الثانی 1443 - 20 : 07
کد خبر : ۹۶۴۲
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۰
در نشست مذهبی با موضوع توبه از منظر قرآن مطرح شد
استاد اخلاق حوزه علمیه مشهد با بیان اینکه انباشتگی گناه موجب سلب توفیق رستگاری می‌شود، گفت: باید مراقب باشیم که به گناه مرتکب نشویم و اگر مرتکب شدیم سریعا توبه کنیم، زیرا قلبی که سیاه شد سخت پاک می‌شود.

عقیق: حجت‌الاسلام والمسلمین محمدکاظم راشدیزدی در نشستی مذهبی با موضوع «توبه از منظر قرآن» با حضور خیل عظیمی از زائرین و مجاورین حرم مطهر رضوی، با بیان اینکه هر گناهی همچون لکه‌ای تیره بر دل روشن آدمی است، تصریح کرد: زمانی که بار گناهان انسان زیاد شود، شعاع آن لکه نیز بیشتر می‌شود تا تمام دل را فراگرفته و روشنی وجود را از بین می‌برد.

وی افزود: انباشتگی گناه موجب سلب توفیق فلاح و رستگاری از انسان می‌شود و انسان باید از هر فرصت و مجالی برای توبه استفاده کند و به ویژه از لیالی خاصی که توبه در آن سفارش شده، همچون شب جمعه که درهای رحمت خداوند روی بندگان گشوده می‌شود.

سخنران حرم مطهر رضوی گفت: تاکید خداوند متعال در قرآن کریم برای توبه انسان از آن جهت است که ذات مقدس خداوند به واسطه رحمانیت و رحمتش علاقه‌مند به آمرزش بندگان است.

وی انسان‌ها را سه گروه دانست و توضیح داد: دسته اول آنهایی هستند که از پدری پاک و مادری نورانی زاده شوند که تبلور این دو نور با هم آمیخته و نوری دیگر را پدید می‌آورد، که این افراد همان معصومین عالم وجود هستند که به سبب پاکی و عصمت توبه ندارند.

وی گفت: اگر می‌بینید امام زین العابدین(ع) آنگونه مناجات یا رسول اکرم(ص) آن چنان استغفار می‌کند، این استغفار و مناجات‌ها عارفانه و در راستای این حقیقت که هیچ موجودی آنگونه که شایسته است نمی‌تواند عبادت خدا را به‌جای آورد است، بنابراین از این جهت است که این بزرگان به درگاه خداوند استغفار می‌کنند.

راشدیزدی در رابطه با دسته دوم انسان‌ها، خاطر نشان کرد: گروهی دیگر از پدری پلید و مادری خبیث‌زاده می‌شوند که ترکیب این دو، موجودی شیطانی را پدید می‌آورد، که به سبب سیاهی قلب، شوره‌‌زاری وجود و مردگی دل، توفیق توبه را کسب نمی‌کنند، اینان همان‌هایی هستند که در طول تاریخ فجایع بزرگ بشریت را به بار ‌آورده‌اند.

وی تصریح کرد: دسته سوم انسان‌هایی هستند که نه چون گروه اول پاک و نه همچون گروه دوم خبیث، بلکه انسان‌هایی معمولی که هرچند دارای فطرت و سرشت پاک هستند، اما گاهی به واسطه وسوسه‌های شیطان معصیت‌هایی را نیز مرتکب می‌شوند.

سخنران حرم مطهر رضوی ادامه داد: اکثریت ما در دسته سوم قرار داریم، هرچند بنا به ارتکاب گناه نداریم، اما گاهی لغزش‌ها و اشتباهاتی داریم اما باید مراقب باشیم که در ابتدا به گناه مرتکب نشویم و اگر مرتکب شدیم سریعا توبه کنیم، زیرا باید بدانیم دلی که مرد، دیگر زنده نمی‌شود و قلبی که سیاه شد سخت پاک می‌شود.


منبع:فارس

211001

گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: