وی ادامه داد: گاهی اوقات بندگان از خدای تعالی در خواستی دارند که شاید شرایط آن دعا فراهم نیست به همین سبب دعا به سرعت اجابت نمی شود و این بدان معنا نیست که خدای تعالی به فکر بندگان نیست.
استاد حوزه علمیه همدان با اشاره به «ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ» گفت: با توجه به مفاد این آیه به صورت مطلق اگر خدای تعالی بخواهد به صورت مطلق دعای بندگان را استجابت کند، قعطا در نظام آفرینش هرج و مرج پیش خواهد آمد.
وی ادامه داد: امروز در دنیا می بینیم که پارتی بازی های و کنار گذاشتن قوانین برای مسؤولان چه آسیبی به بدنه اجتماع زده است اما خدای تعالی همه نظام خلقتش بر سر اصول است.
حجت الاسلام طاهری ابراز داشت: حضرت موسی(ع) از خدای تعالی خواست که فرعون از بین برود و این مساله بعد از 40 سال و با فراهم آمدن شرایط به دست آمد.
وی در ادامه افزود: انسان ها در جامعه شاید به همدیگر ظلم کنند و مرتکب حق الناس های فراوانی شوند و در عین حال از خدای تعالی در قبال حق خود مغرور بوده و با دستور از خدای تعالی چیزی مسئلت کنند اما این مساله را فراموش کرده اند که دنیا بر سر اصول استوار است.
استاد حوزه علمیه همدان اظهار کرد: دنیا دارای رمز و راز فراوانی است که ما از آنها بی خبریم؛ برای مثال زمانی که بنی اسرائیل آمدند نزد نبی خدا او به آنها دستور کشتن گاوی با شرایط خاص را داد و آنها در مرحله اول این مساله را باور نکردند اما با انجام این عمل فرد کشته شده زنده شد.
وی در پایان گفت: دعا آدابی دارد و اخلاص و بندگی در اجابت این امر نقشی مهم و کلیدی را بازی خواهد کرد و مومنان و روزه داران میهمانی الهی نباید از دعا در زمان افطار غافل شوند.