دبیر علمی «همایش ملی قرآن کریم؛ جامعیت و جهانی بودن»:
دبیر علمی «همایش ملی قرآن کریم؛ جامعیت و جهانی بودن» ضمن شرح برخی جزئیات این همایش، از تولید درسنامهای از دستاوردهای این همایش خبر داد.
عقیق:حجتالاسلام ابراهیم رضایی آدریانی، دبیر علمی «همایش ملی قرآن کریم؛ جامعیت و جهانی بودن» در توضیح برخی اهداف برگزاری این همایش در گفتوگویی گفت: در دانش تفسیری و علوم قرآنی سه اصطلاح رایج داریم. اولین آن جامعیت قرآن است؛ به این معنا که قرآن به هر موضوعی که به هدایت بشر ارتباط دارد، ورود کرده است.
وی افزود: اصطلاح دوم، جاوادنگی قرآن است که ناظر بر گستره زمانی قرآن است. یعنی به این مسأله میپردازد که آیا مخاطبان قرآن جامعه عصر نزول است یا مخاطبان آن تا آیندگان ادامه دارد؟
حجتالاسلام آدریانی جهانی بودن و جهانشمولی قرآن را از دیگر اصطلاحات موضوعات تفسیری و علوم قرآنی معرفی کرد و گفت: جهانشمولی قرآن به این معناست که گستره مکانی قرآن چه مقدار است. آیا محدوده جزیرةالعرب را در بر میگیرد و یا تمام گستره جغرافیایی مخاطب قرآن است. بنابراین جامعیت قرآن یعنی گستره موضوعی آن؛ جاودانگی قرآن یعنی گستره زمانی و جهانشمولی به معنای گستره مکانی قرآن مورد بحث است. البته ما اعتقاد بر گستردگی زمانی، مکانی و موضوعی قرآن داریم.
دبیر علمی «همایش ملی قرآن کریم؛ جامعیت و جهانی بودن» افزود: شبهاتی که تاکنون درباره قرآن مطرح بوده، به موضوع جامعیت قرآن ارتباط داشته است. به عنوان نمونه اینکه آیا قرآن درباره اقتصاد، حقوق، مدیریت و به طور کلی آنچه به علوم انسانی مرتبط است، سخن گفته یا خیر؟ البته به اعتقاد ما خداوند در قرآن درباره تمام این موضوعات سخن گفته است. حتی ما مدعی نظام جامع سیاسی، اقتصادی و مدیریتی قرآن هستیم و معتقدیم این کتاب مقدس درباره ساحتهای گوناگون بشر بحث و نظام جامعی برای حل مشکلات بشر دارد. بنابراین موضوع جامعیت قرآن به دنبال پاسخ به این شبهات است. حال برگزاری «همایش ملی قرآن کریم؛ جامعیت و جهانی بودن» برای پاسخ به این مسائل است.
حجتالاسلام آدریانی درباره برخی جزئیات و دستاوردهای این همایش گفت: بنا داریم پس از این همایش یکسری مقالات را در کنار درسنامهای با عنوان جامعیت قرآن کریم منتشر میکنیم. از جهت محتوایی، موضوعاتی مثل سبک زندگی و مطالعات زنان در روز همایش برگزار میشود.
منبع:تسنیم