وی افزود: تقوا و روحیه خدا ترسی در بین مداحان مانع از روضه خوانی بی پایه و اساس می شود زیرا آن ها خداوند را ناظر بر گفتار خود می بینند و هیچ گاه به بهانه ایجاد شور و پر رونق کردن مراسم خود خرافات را وارد روضه خوانی نمی کنند.
سازگار ادامه داد: ورود خرافه به روضه و مداحی مایه گناه و تباه اعمال است زیرا اگر مداحی در روضه خوانی و مداحی خود مطالب بی پایه بیان کند آنگاه به میزان افراد پای منبر باید پاسخگو باشد زیرا جمعیت حاضر تماما این دروغ و روضه بی پایه را شندیده اند و ممکن است که این دروغ و اشتباه را برای دیگران هم نقل کنند.
وی بی سوادی را از دیگر عوامل ورود آفت به مداحی خواند و گفت: یک مداح باید توانایی شناخت شعر از نظر محتوا و مفهوم و عقیده را داشته باشد و اگر این موضوع نتواند به دلیل سواد بشناسد دچار خطا می شود و آنگاه شعرهای بدون وزن و پایه و همچنین بی محتوا و بدون پایه و اساس را در مداحی و روضه خود می خواند.
مداح و شاعر پیشکسوت شعر آیینی کشور عدم بهره گیری از محضر اساتید را بحرانی دیگر و راهی برای ورود آفات به مداحی دانست و گفت: یک مداح باید در کنار یک استاد مداح به این عرصه وارد شود تا اینکه واقعیت های این عرصه را فراگیرد.
وی با بیان اینکه مداحان باید جایگاه مهمی مداحی و روضه خوانی را حفظ کنند، یادآورشد: رفتار مداحان به حفظ جایگاه مداحی کمک می کند و در روضه خوانی و مداحی خود شعر و یادی از امام زمان(عج) داشته باشند.