30 شهريور 1401 25 صفر 1444 - 47 : 20
کد خبر : ۸۸۲۶۷
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۰
در یک میزگرد تخصصی مطرح شد
یک کارشناس علوم قرآن و حدیث گفت: رفتار اهل‌بیت(ع) مبتنی بر یک نگاه آینده‌نگرانه و آینده‌سازانه بوده است؛لذا با مطالعه سیره امام صادق(ع) در برخورد با جریانات انحرافی می‌توان به راهکارهای عملیاتی در زمان فعلی دست یافت.
عقیق:میزگرد تخصصی «ظرفیت علمی امام صادق(ع)» و «الگوگیری از رفتار امام صادق(ع)» با حضور حجت‌الاسلام صادق گلزاده، رئیس کمیسیون طرح وبرنامه مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه و دکتر حجت ترشیزی، دکترای علوم قرآن و حدیث در باشگاه خبرنگاران پویا برگزار شد.

در این میزگرد عناوینی همچون فلسفه شکل‌گیری مذاهب و فرقه‌های مختلف مذهبی در دوران امام صادق(ع)، معرفی ویژگی‌های امامان اهل سنت، بهره علمی امامان اهل سنت از امام صادق(ع)، فلسفه مناظرات ادیان و فرق مختلف با امام صادق(ع)، منجی‌گرایی در دهه دوم هجری قمری، بدلسازی دشمنان فعلی از جریانات دهه دوم هجری قمری، انواع فتنه‌های دوران امام صادق(ع) و رفتار حضرت با این جریانات و ... مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت. 

حجت‌الاسلام والمسلمین گلزاده، رئیس کمیسیون طرح و برنامه مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه و معاون سابق فرهنگی مجمع تقریب مذاهب اسلامی در این میزگرد در بخشی از سخنان خود منصور عباسی را عامل مهمی برای زمینه‌سازی تقابل فرقه‌ها و مذاهب مختلف با امام صادق(ع) و جهت تخریب چهره حضرت برشمرد که هر بار با شکست سخت مواجه می‌شد. 

حجت‌الاسلام والمسلمین  صادق گلزاده  در میزگرد تخصصی «ظرفیت علمی امام صادق(ع)» و «الگوگیری از رفتار امام صادق(ع)»

وی نگارش کتب فقهی اهل سنت در زمان امام صادق(ع) توسط رؤسای اهل سنت را تدبیر مناسبی ندانست و این جریان را رقابت ناخواسته با جریان فقه امام صادق(ع) معرفی کرد؛ از سوی دیگر این نگارش‌های حدیثی و فقهی اهل سنت باعث شد به صورت ناخواسته یک افتراقی بین مسلمانان ایجاد کند و زمینه را برای دشمنی عباسیان با جریانان امامت اهل‌بیت(ع) بیش از گذشته فراهم کند. این در حالی بود که رؤسای اهل سنت مانند احمد بن حنبل و ادریس شافعی از شاگردان امام صادق(ع) بودند. 

حجت ترشیزی، دکترای علوم قرآن و حدیث نیز در این میزگرد تخصصی، بحث را در باب جریان‌شناسی و آسیب‌شناسی دوران امام صادق(ع) و رفتار حضرت با این جریانات آغاز کرد و نظر بر این داشت رفتار اهل‌بیت(ع) مبتنی بر یک نگاه آینده‌نگرانه و آینده‌سازانه بود و نباید رفتار و منش ایشان را منحصر در زمان خودشان بدانیم؛ لذا با شناخت رفتار اهل‌بیت(ع) در هر دوران، می‌توان الگوهای مناسب رفتاری در زمان کنونی به دست آورد. 

دکتر حجت ترشیزی در میزگرد تخصصی «ظرفیت علمی امام صادق(ع)» و «الگوگیری از رفتار امام صادق(ع)»

وی در بخش دیگری از سخنان خود  با تأکید بر اینکه می‌توان با رفتارشناسی امام صادق(ع) در مقابله با فرقه‌های نوظهور دورانشان به راهکارهای خوبی دست یافت، اظهار کرد: امام صادق(ع) در طول امامت پر خیر و برکتشان با فرقه‌های انحرافی زیادی مواجه شدند که اصلی‌ترین آنها مهدویت دروغین بود که به دنبال رفتار بنی‌العباس شکل گرفت؛‌ در این دوران امام(ع) به صورت عالمانه و منطقی با این دسته‌جات مختلف برخورد می‌کردند که باید هر کدام از آنها را در جای خود بررسی کرد تا به راهکاری اساسی برای عصر حاضر دست یافت.


منبع:تسنیم
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: