در ادامه این بخشی از این سخنرانی را بخوانید.
«آن هدفى که امیرالمؤمنین نسبت به مردم، در دوران حکومت داشته است ــ که نکته بسیار مهم و اساسى است ــ بنده میخواهم اندکى روى این نکته تکیه کنم.
امیرالمؤمنین فرمود: اگر از من اطاعت کنید، من شما را به بهشت میرسانم. عبارت امیرالمؤمنین در خطبه نهجالبلاغه این است؛ میفرماید: «فَاِن اَطَعتُمونى فَاِنّى حامِلُکُم اِن شاءَ اللهُ عَلى سَبیلِ الجَنَّة»؛ فرمود اگر آنچه من میگویم گوش کنید و عمل کنید، من شما را به بهشت خواهم رساند، انشاءالله.«وَ اِن کانَ ذامَشَقَّةٍ شَدیدَةٍ وَ مَذاقَةٍ مَریرة» اگرچه این کار، بسیار دشوار است، بسیار سخت است، تلخ است. این حرکت، حرکت کوچکى نیست، حرکت آسانى نیست.
این هدف امیرالمؤمنین است. رساندن انسانها به بهشت، هم در زمینه فکرى مردم، [هم] در زمینه روحى و قلبى مردم، [هم] در حیات اجتماعى مردم، نقش مىآفریند.
من از این جهت روى این تکیه میکنم که گاهى شنیده میشود کسانى در گوشه و کنار وقتى صحبت از هدایت و راهنمایى و بیان حقایق دینى و مانند اینها میشود، میگویند "آقا، مگر ما موظفیم مردم را به بهشت برسانیم؟"، خوب، بله؛ بله، همین است. فرق حاکم اسلامى با حکام دیگر در همین است: حاکم اسلامى میخواهد کارى کند که مردم به بهشت برسند؛ به سعادت حقیقى و اُخروى و عقبائى برسند؛ [لذا] راهها را باید هموار کند. اینجا بحثِ زور و فشار و تحمیل نیست؛ بحثِ کمک کردن است. فطرت انسانها متمایل به سعادت است، ما باید راه را باز کنیم؛ ما باید کار را تسهیل کنیم براى مردم تا بتوانند خودشان را به بهشت برسانند؛ این وظیفه ماست، این کارى است که امیرالمؤمنین بار آن را بر دوش خود گرفته است و احساس وظیفه میکند که مردم را به بهشت برساند».