به گزارش
عقيق، حجت الاسلام مهدي حائري زاده شب گذشته در جلسه هفتگي هيات مهدي جان پس از بيان چند حكم شرعي در ارتباط با نماز و روزه قضا، با اشاره به حديثي در ارتباط با افراد تارك الصلاة گفت: كسي كه هفتاد پيغمبر را بكشد، هفتاد قرآن را بسوزاند، هفتاد مرتبه در بيت الله الحرام با محارم خود زنا كند و ...به خدا نزديك تر است از فرد تارك الصلاة.
وي افزود: معني اين حديث آن است كه ترك نماز انسان را به سوي قتل انبياء، سوزاندن قرآن و اعمال زشت و ناپسند سوق مي دهد.
حجت الاسلام حائري زاده گفت: شايد براي برخي اين سوال پيش بيايد كه پس چرا بعضي از افرادي كه نماز مي خوانند كارهاي ناپسند را هم انجام مي دهند و بعضا از بي نمازها بدترند، كه در پاسخ بايد گفت آنگونه افراد فقط نماز را مي خوانند و آن را اقامه نمي كنند!
وي ادامه داد: شخصي نزد رسول اكرم(ص) رسيد و به آن حضرت گفت مي خواهم در دنيا، برزخ و آخرت همنشين شما باشم و پيامبر در پاسخ او به افرادي كه سجده هاي طولاني انجام مي دهند اشاره كرد كه اينان همنشين من در دنيا، برزخ و آخرت هستند.
اين سخنران محافل مذهبي اظهار داشت: ما با اهل سنت اختلاف بنيادي داريم و آن هم در ولايت است اما نبايد از انصاف هم دور شويم. اهتمامي كه آنان براي خواندن قرآن كريم دارند بعضا در شيعيان حتي در اماكن مطهره نيز وجود ندارد.
* در حرم هاي مطهر انبيا (ع) به تلاوت قرآن، خواندن دعا و نماز و زيارت بپردازيم
وي در همين زمينه افزود: براي مثال شما ببينيد شيعياني كه به كربلا مي روند قالبا به زيارت و روضه و گريه مي پردازند و كمتر ديده مي شود كه در آن مكان مقدس قرآن بخوانند، حال آنكه خود وجود مبارك سيدالشهدا(ع) به قرآن و خواندن آن اهميت ويژه اي قائل بود.
حجت الاسلام حائري زاده ادامه داد: در زيارات ائمه هدي(ع) حتما بخشي را براي تلاوت قرآن، بخشي براي دعا، قسمتي براي نماز و البته زماني را نيز براي زيارت اختصاص دهيم.
وي با بيان اين مطلب كه ماندن بيش از حد در دو شهر مكه و كربلا كراهت دارد، بيان داشت: زياد ماندن در حرم بدون كيفيت مدنظر قساوت قلب مي آورد. در كربلا انقباض و در نجف اشرف انبساط روح اتفاق مي افتد.
اين كارشناس مسائل مذهبي با اشاره به اين مطلب كه در معارف ديني ما انسان مي خوابد تا بيدارتر شود و نه اينكه بخوابد كه خوابيده باشد، افزود: بخشي از دريافت هاي انسان از عالم بالا در خواب و روياهاي صادقه اتفاق مي افتد.
* شاعر شعر "بر مشامم مي رسد هر لحظه بوي كربلا"
وي در بخش پاياني سخنان خود بياني از آيت الله بهجت(ره) را نقل كرده و گفت: ايشان با آن درجه از علم و معرفت و اخلاص فرموده بودند كه "حسرت يك نماز درست خواندن در دل ما ماند."
وي گفت : حالا كه نام آيت الله بهجت آمد اين مطلب را هم بگويم. بنده از خيلي از مداحان سوال كرده ام كه سراينده شعر "بر مشامم مي رسد هر لحظه بوي كربلا " كيست كه ساليان درازي است مداحان و مردم با آن خو گرفته اند؟ هيچ كدامشان نمي دانستند اما به شما مي گويم كه سراينده اين شعر پدر مرحوم آيت الله بهجت(ره) بوده است.
پس از سخنان حجت الاسلام حائري زاده، حاج مهدي ارضي به خواندن شعر و روضه سالار شهيدان پرداخت كه در ذيل بخشي از اشعار خوانده شده را ملاحظه مي كنيد:
خوشم که جوهر عشق تو در سرشت من است / محــبت تــو هــمان خط سرنوشت من است
گناهــکارم و از آسـتان قدس حــسین (ع) / کجا روم، به خدا کربلا بهشت من است
-----------------------------
کاروان عمر ما منزل به منزل می رود/ منزل اول حسین و منزل آخر حسین
-----------------------------
يقين دارم که حق با اين همه گمراهیم بخشد / فروغ معرفت از مهر ثار اللهيم بخشد
گنهکارم ولي ديوانه مهر حسينم / خدا شايد گناهم را به خاطر خواهيم بخشـــد
گزارش تصويري مراسم را
اينجا ببينيد.
گزارش: ميثم يعقوبي