عقیق: پرده بعد از سه سال كنار رفت؛ اولين توصيف از ضريحی كه در مقابل بود؛ با واژه عظمت قابل توصيف است، تناسبی مملو از زيبايی. رنگها چشمنواز بود و طرحها مسرور. اين هديهای بود از جانب عاشقان حسين(ع) برای مردی كه برادر، پسرعمو و يكی از افراد مورد اعتماد امام حسين(ع) است. (امام حسين(ع) در نامه خود به مردم كوفه حضرت مسلم (ع) را به اين عناوين معرفی كرده است).
پاسداشتی به پاس پاسداری از امامت. زيبايی اين ضريح به دل مینشست. پرده سبز كه كنار رفت برای چند لحظه همه حاضران مبهوت زيبايی آن ماندند و بعد دستها و دلها را به آن گره كردند. برخی فكر میكردند چون هنوز اين ضريح بر قبر مطهر حضرت مسلم(ع) جای نگرفته پس متبرك نيست، اما من فكر میكردم اين ضريح از لحظه آغاز ساختن به نام حسين(ع) متبرك بود. مسلم(ع) اگر ذوب در حسين(ع) نبود مسلم نبود. يكی بود مانند هزارانی كه حتی نمیدانيم كه بودند، اما چون در حسين ذوب شد، شد مسلم.
و اين ضريح به نيت احترام او، زنده نگه داشتن نام و يادش ساخته شده بود و متبرك بود به نام اولين شهيد راه حسين. مردی كه قرار بود مردمان با دستهای او با امامشان بيعت كنند، كه نكردند.
قبر مطهر حضرت مسلم(ع) در مسجد كوفه قرار دارد. در منابع تاريخی نقل شده است كه برای اولين بار در سال 681 قمری بر روی قبر ايشان ضريحی ساخته شد و در سال 1055 قمری بانوی جليله امآقاجان ضريح جديدی بر اين آستان اهدا كرد. (اين ضريح اكنون در انبار آستان حضرت مسلم(ع) نگهداری میشود).
در سالهای بعد آيتالله حكيم دستور ساختن ضريح نقرهای برای اين آستان را دادند كه هنرمندان اصفهانی در اصفهان اين دستور را لبيك گفتند و فعلاً همين ضريح بر روی قبر مطهر حضرت مسلم(ع) قرار دارد. اما به دليل فرسودگی ضريح و ايجاد مشكلاتی برای زائران، ضرورت ساخت ضريح جديد احساس میشد و عشق بینهايت مردم ايران به هر چه نام حسين(ع) بر آن است موجب شد مردم بر يكديگر پيشی بگيرند در ساخت اين نگين ماندگار ارادت.
روزی كه ضريح جديد حضرت مسلم(ع) در فرهنگسرای خاوران رونمايی میشد، به دليل حضور مسئولان كشوری و ميهمانانی از كشور عراق، اجازه ورود مردم عادی به مكان رونمايی داده نمیشد و زنان و مردانی بيرون درب فرهنگسرا التماس میكردند برای لحظهای حضور، جرعهای زيارت، اما فايدهای نداشت و من در دل هزاران بار دعا كردم، اين عاشقان حسين(ع) به زودی اين ضريح را در مسجد كوفه زيارت كنند انشاءالله.
و فردا پنجشنبه 9 خرداد ماه پايان مهلت يكهفتهای بازديد عمومی از اين ضريح است. پس از اتمام بازديد بخشهای مختلف ضريح از هم جدا و به كشور عراق، شهر كوفه، مسجد كوفه انتقال و بر روی قبر مطهر برادر امام حسين(ع) مردی كه همانند حضرت عباس (ع) باب الحوائج است نصب میشود.
يادآوری میشود، اين ضريح در فرهنگسرای خاوران آماده بازديد عموم است.
منبع: ایکنا
211001