وی با بیان اینکه حضرت زینب(س) با کمال شجاعت و همراه با آگاهی و متانت، یزید را سرزش می کند و عاقبت بدکاران و ظالمان را یاد می کند، افزود: حضرت زینب خطاب به یزید می فرماید: ای فرزند آزاد شده مکه! (پیشینه آنها که آزاد شده به دست پیامبر(ص) بودند را گوشزد می کند و به نوعی پاسخ تحقیرهای آنها را می دهد) آیا این عدالت است که کنیزان و زنانت را در پرده می داری و دختران پیامبر(ص) را به اسارت می کشی و پرده شان را می دری و سیمایشان را آشکار می کنی و دشمنان، آنان را از این شهر به آن شهر می برند و اهل هر منزل و آبادی به تماشای آنان می آیند.
وی تأکید کرد: حضرت زینب(س) در عین اینکه از ولایت و امام زمان خود دفاع می کند در این فراز از سخنان در کنار رسوایی یزید و ظلم به اهل بیت(ع) از بحث حجاب و عفاف صحبت می کند و این نکته را به زنان مسلمان گوشزد می کند که همواره در هر شرایطی حتی شرایط اسارت یکی از نکات مهم حتی برای زنی که به رسالت اجتماعی می پردازد، بحث حجاب و عفاف است.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در مورد زمان و مکان وفات حضرت زینب(س) بیان کرد: پس از واقعه عاشورا، کاروان اسرا به مدینه بر می گردند. در مورد مدت عمر حضرت پس از واقعه عاشورا حداکثر زمانی که نقل شده، دو ـ سه سال بیشتر در منابع نیامده است.
وی افزود: حضرت در سال 62 یا 63 وفات می یابد. در سوریه مکانی مشهور به مدفن ایشان است. همچنین در مصر مکان دیگری به عنوان مدفن ایشان مشهور است. این اختلاف وجود دارد و نکته شفاف و روشنی در تاریخ مطرح نشده است. افرادی که به هر کدام از این زیارتگاه ها به قصد زیارت ایشان بودند مأجور هستند و نکته خاصی در این مسأله وجود ندارد.