این مرجع تقلید در ادامه، با اشاره به اهمیت تعامل اندیشمندان مسلمان، خاطرنشان کردند: ارتباط و تعامل اندیشمندان اسلامی، بسیار مهم است، و در سایه این تعامل و همکاریها، می توان گامهای مؤثری در جهت نشر معارف اسلامی ارائه داد.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود، معرّفی صحیح مکتب را در گرو حضور در همه عرصهها دانسته و بیان داشتند: حضور ما در عرصههای بین المللی، انجام ملاقاتها، دیدارها و سخنرانی در همایشهای بین المللی بسیار مؤثر است و اگر این روابط و تعاملها نباشد، نمیتوانیم به درستی خود را معرفی کنیم و دیگران نیز ما را به گونهای دیگر معرفی میکنند.
حوزه از اختلاف و دودستگی میان مسلمانان جلوگیری کند
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی حضور هوشمندانه در عرصه بین الملل و تعامل با مسلمانان و شخصیتهای مؤثر جهان را بسیار ارزشمند توصیف کرده و افزودند: حوزههای علمیه باید بتوانند با حضور در این عرصه ها، به نشر تعالیم دینی اسلام بپردازند و از اختلاف و دودستگی میان مسلمانان جلوگیری نمایند.
معظم له، با اشاره به مشی مرحوم آیت الله العظمی بروجردی(ره) در بحث روابط بین المللی، بر ضرورت تلاش برای وحدت میان کشورهای اسلامی تأکید کرده و فرمودند: امید است بتوانیم در همین جهات، موفق و به جهان اسلام خدمت کنیم. جهان اسلام باید به سمت اتحاد و همدلی برود، و با هم، درگیری و اختلاف پیدا نکنند.
کنفرانس ها و همایش های علمی سیاسی نشوند
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی در ادامه، ضمن اشاره به کنفرانس «علوم انسانی و دینی، مبارزه با افراطیگری» که هفته جاری در تهران برگزار میشود، توصیه کردند: همایشها و کنفرانسها باید به صورت علمی بماند و نباید سیاسی شود، چرا که در صورت سیاسی شدن، تأثیرگذاری خود را از دست خواهد داد.
معظم له همچنین بر ضرورت آموزش مکالمه به زبان عربی در حوزههای علمیه تأکید کردند.
خاطرنشان می شود: در ابتدای این دیدار، حجت الإسلام و المسلمین مبلّغی، گزارشی از کنفرانس بین المللی «تقویت صلح در جوامع اسلامی» که با حضور وی در کشور امارات، برگزار شد و همچنین کنفرانس «علوم انسانی و دینی، مبارزه با افراطیگری» که هفته جاری در تهران برگزار میشود، ارائه داد.