16 شهريور 1401 11 صفر 1444 - 40 : 17
کد خبر : ۸۱۹۵۴
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۵
از مهم‎ترین جلوه‎های وحدت‎ساز امام حسین(ع) را در پیاده‎روی اربعین حسینی شاهدیم، همان جایی که افراد از فرق و مذاهب مختلف و با یک هدف واحد به سمت نابودی کفر و ظلم و تحقق تمدن الهی حرکت می‎‌کنند.
عقیق: اهتمام به اتحاد و همبستگی بین مسلمین به وفور در سیره کلامی و عملی امامان معصوم(ع) دیده می‎شود. اوج این موضوع را در دوران امیرالمؤمنین(ع) و در رفتار حضرت شاهدیم تا جایی که برای حفظ اسلام و اتحاد مسلمین از بزرگ‌ترین حق خود یعنی خلافت گذشتند. این رفتار را سایر اهل عترت(ع) در دوران‎های مختلف ادامه دادند. اما شاید سؤال ایجاد شود که قیام امام حسین(ع) در چنین شرایطی چه جایگاهی داشت؟ آیا رفتار ایشان وحدت‎ساز بود یا نعوذاًبالله تفرقه‎انگیز؟

باید گفت ماجرای قیام امام حسین(ع) در شرایطی صورت گرفت که واقعاً‌ از اسلام جز پوسته‎ای باقی نمانده بود تا بخواهد وحدتی صورت بگیرد و حاکمان جور به شدت مردم را به ستوه آورده بودند و فسقشان علنی شده بود، بنابراین راهی جز قیام باقی نمانده بود؛ باید ذبح عظیمی صورت می‎گرفت تا امت اسلام متوجه خیانت فتنه‎گران از یک سو و حرکت به سمت رشد و تعالی از سوی دیگر می‎شد. حضرت ضمن بیان علت قیام خود فرمودند: «إِنّى لَمْ أَخْرُجْ أَشِرًا وَلا بَطَرًا وَلا مُفْسِدًا وَلا ظالِمًا وَإِنَّما خَرَجْتُ لِطَلَبِ الاِْصْلاحِ فى أُمَّةِ جَدّى؛ من از روى خودخواهى و خوشگذرانى و یا براى فساد و ستمگرى قیام نکردم، من فقط براى اصلاح در امت جدّم از وطن خارج شدم». این فراز از کلام حضرت از یک سو گویای عمق فاجعه و فتنه در امت اسلام و از سوی دیگر گویای درمان این فتنه است که باید با خروج امام حسین(ع) برای اصلاح آن صورت بگیرد.

لذا می‎بینیم بعد از ماجرای شهادت اباعبدالله(ع) بسیاری از مسلمانان مسیر خود را اصلاح کردند و در قالب جنبشهای مختلف سیر نزولی معرفتی را به سمت جلو اصلاح کردند تا جایی که تبعات قیام امام حسین(ع) تاکنون ادامه دارد؛ با قاطعیت می‌توان گفت اگر امام حسین(ع) قیام نمی‌کردند تاکنون اثری از دین اسلام روی زمین باقی نمانده بود.

اما درباره نقش امام حسین(ع) در ایجاد وحدت بین مسلمانان باید گفت اثر وحدت‎ساز امام حسین(ع) را نباید در دوران ایشان مورد بررسی قرار داد بلکه این اثر را باید در آینده بشریت جستجو کرد. از مهم‎ترین جلوه‎های وحدت‎ساز امام حسین(ع) را در ماجرای پیاده‎روی اربعین حسینی شاهد هستیم، همان جایی که افراد از فرق و مذاهب مختلف و با یک هدف واحد به سمت نابودی کفر و ظلم و تحقق تمدن الهی حرکت می‎کنند. در این جریان الهی نه تنها اوج وحدت مسملین بلکه اوج وحدت بین‎الادیانی را شاهد هستیم و این مسأله جز معجزه خداوندی به واسطه نور حسینی(ع) نمی‎تواند باشد.

منبع:تسنیم
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: