سکینه همسر عبدالله اکبر، فرزند امام حسن و پسر عموی اوست که در روز عاشورا همراه امام حسین (ع) به شهادت رسید. از زمان ولادت حضرت سکینه (س) اطلاع دقیقی در دست نیست؛ اما با توجه به فرمایش امام حسین (ع) خطاب به ایشان که فرمود: «تو بهترین بانوانی!» در مییابیم که وی در کربلا بانویی رشیده بوده و بین ده تا سیزده سال، سن داشته است.(1) آن حضرت حدود هفتاد سال عمر کرد و در سال117 ق. در مدینه و بنابر قولی در راه حج عمره از دنیا رفت.(2) خواهر سکینه، فاطمه و برادرانش امام زین العابدین، حضرت علی اکبر و عبدالله (علی اصغر) (علیهمالسلام) هستند.
در عصر ما رهبر معظم انقلاب اسلامی پیوسته در مناسبات مختلف با نوع نگاه و بصیرت نافذشان بارها و بارها به مناسبات مختلف به بیان مسائل و عبرتهایی از ماجراهای اهلبیت (ع) پرداختند، امروزه پس از گذشت سالها از آن طرح بحثها، وقتی کمی دقیق میشویم، قیمت و بصیرت چنین افرادی برایمان بیش از پیش نمایان میشود و لزوم به کارگیری آنها در جامعه را به وضوح حس میکنیم.
در ادامه به مناسبت سالروز وفات حضرت سکینه (س) به برخی از بیانات رهبر معظم انقلاب درباره فضیلت ایشان اشاره میشود:
«همان «سکینه کبری»یی که شما اسمش را در کربلا شنیدهاید و دختر امام و برادرزاده و شاگرد زینب است - کسانی که اهل تحقیق و کتابند، نگاه کنند - او یکی از مشعلهای معرفت عربی در همه تاریخ اسلام تا امروز است. کسانی که حتی زینب و پدر زینب و پدر سکینه را قبول نداشتند و ندارند، اعتراف میکنند که سکینه (علیهاالسلام) یک مشعل معرفت و دانش است». 70/08/22
پی نوشت:
1ـ حضرت سکینه و...، علاّمه مقرّم، ص 262
2ـ همان، ص 263