15 اسفند 1400 3 شعبان 1443 - 19 : 04
کد خبر : ۷۹۱۳
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۰
پروردگارا! حجت خود را به من بشناسان كه اگر حجت خود را به من نشناسانی، دین خود را از دست می دهم و گمراه خواهم شد.
عقیق:  مرحوم آیت الله العظمی «محمدتقی بهجت» كه دوای دردها را در دعای تعجیل در ظهور امام زمان(عج) می دانست، فرمود: مهمتر از دعا برای تعجیل در ظهور حضرت مهدی(عج)، دعا برای بقای ایمان و ثابت قدم بودن در عقیده و عدم انكار آن حضرت تا ظهور اوست.   
به اعتقاد این مرجع تقلید، اگر برای فرج دعا می كنید، نشانه آن است كه هنوز ایمانتان پا برجاست، زیرا در آخرالزمان گرفتاری اهل ایمان خیلی سخت می شود. 
وی با بیان اینكه «سبب غیبت امام زمان(عج) خود ما هستیم»به روایتی اشاره كرده و فرمود: بیشتر كسانی كه اعتقاد به امامت آن حضرت دارند، او را انكار می كنند. یعنی بیشتر مردم از اعتقاد و ایمان به امامت برمی گردند. 
به همین علت این عارف وارسته به نقل از ائمه معصومین(ع) سفارش كردند تا این دعای فرج را كه دعای تثبیت در دین است، بخوانیم «یا الله یا رحمن یا رحیم یا مقلب القلوب ثبت قلبی علی دینك» ای خدا، ای رحمت گستر، ای مهربان، ای زیر و رو كننده دل ها، دل مرا بر دینت ثابت و استوار گردان. یعنی آن مرتبه ای از ایمان را كه به من منت نهادی، حفظ كن، نه این كه مسلمان باشد و به همان باقی باشد، چون این معنا، تثبیت در دین نیست. 
آیت الله بهجت افزود: این توسلات، عزاداری ها، سوگواری ها و زیارت قبور اهل بیت(ع) علامت آن است كه اهل ایمان به آنها اتصال و الصاق دارند و هنوز از آنها منحرف نشده اند، از این رو كفار و دست نشانده های آنها دستور داشتند كه بین مسلمانان و قرآن ـ تا چه برسد به مساجد و تكایا و مجالس عزا و روضه خوانی ـ جدایی بیاندازند. زیرا همه اینها ضد خواسته های سلاطین جور بود، لذا فرمان نابودی قبور یا تعطیلی مجالس روضه خوانی را دادند. 
این مرجع تقلید در پاسخ به این سووال كه «چرا به امام زمان دسترسی نداریم» فرمود: چرا به انجام واجبات و ترك محرمات ملتزم نیستید و او به همین از ما راضی است، زیرا طبق حدیث پرهیزكارترین مردم، كسی است كه از كارهای حرام بپرهیزد. بنابراین ترك واجبات و ارتكاب محرمات، حجاب و نقاب دیدار ما از آن حضرت است. 
ایشان در جایی دیگر فرمودند: ما باید انتظار فرج حضرت غائب(عج) را داشته باشیم و فرجش را فرج عموم بدانیم و در هر وقت و هر حال باید منتظر باشیم ولی آیا می شود انتظار فرج آن حضرت را بدون مقدمات و تحمل ابتلائاتی كه برای اهل ایمان پیش می آید، داشته باشیم؟ با این حال، چه اشكالی دارد كه تعجیل فرج آن حضرت را با عافیت بخواهیم. یعنی این كه بخواهیم بیش از این بلاها، كه تا به حال بر سر مومنین آمده، بلای دیگری نبینند. 
این استاد اخلاق همچنین فرمود: دعای تعجیل در فرج، دوای دردهای ما است و در روایت است كه در آخرالزمان همه هلاك می شوند، مگر كسانی كه برای (تعجیل) فرج دعا كنند. ائمه ما با این بیان، خیلی به اهل ایمان و شیعیان عنایت كرده اند تا خود را بشناسند. 
آیت الله بهجت در كلامی دیگر توسل به امام زمان(عج) را از این جهت مهم دانستند كه آن حضرت مجری امور در این زمان هستند. 
این فقیه و استاد وارسته فرمود: اهل بیت(ع) همه، نور واحد هستند. لذا انسان به هر كدام متوسل شود، از دیگری جواب می گیرد. البته مصححی در كار است. همچنان كه از حضرت رسول(ص) حاجت خواسته اند و ایشان به حضرت امیر(ع) و آن حضرت به امام حسن(ع) تا امام زمان(عج) حواله داده اند. زیرا، مجری امور در این زمان، آن حضرت است. 
از طرف دیگر این مرجع تقلید به تبیین ضرورت ملازمت قرآن و اهل بیت پرداخته و فرمودند: وای بر ما از آن روزی كه قرآن یا عترت را از ما بگیرند. گرفتن هر كدام گرفتن دیگری هم هست. زیرا این دو از هم جدا نمی شوند تا اینكه در كنار حوض كوثر بر پیامبر(ص) وارد شوند. تنها كسانی از حوض خواهند نوشید كه با قرآن و عترت باشند. 
آیت الله بهجت برای معرفت یافتن به نورانیت ائمه اطهار(ع) به مردم سفارش كردند تا بعد از نمازهای خود این دعا را بخوانند: اللهم عرفنی نفسك ... یعنی پروردگارا! خود را به من بشناسان كه اگر خود را به من نشناسانی، نمی توانم پیغمبرت را بشناسم. 
پروردگارا! پیغمبرت را به من بشناسان كه اگر پیغمبرت را به من نشناسانی، نمی توانم حجت تو را بشناسم. 
پروردگارا! حجت خود را به من بشناسان كه اگر حجت خود را به من نشناسانی، دین خود را از دست می دهم و گمراه خواهم شد. 
هرچند چهار سال است كه سایه رهنمودها و كرامات این استاد اخلاق از سر دوستداران اهل بیت(ع) و حق طلبان مسیر رشد و سعادت می گذرد ولی هنوز شعاع هدایت های معنوی این مرجع تقلید بر بلندای دل شیفتگان معارف الهی می تابد. 
حجت الاسلام «محمد روحی» كه ۲۷ سال افتخار شاگردی این معلم اخلاق را داشته، در این زمینه می گوید: هدایت معنوی آیت الله بهجت، نه تنها قطع نشده، بلكه بیشتر هم شده است. 
وی می افزاید: هدایت ایشان در خواب و بیداری ادامه دارد ولی این مساله به این معنا نیست كه هر شخصی خوابی دید؛ بگوید كه آن خواب صحیح است و كسانی كه اهل عمل باشند و به آموزه های او عمل كنند، بطور قطع مورد راهنمایی و هدایت قرار می گیرند. 
البته به گفته این شاگرد آیت الله بهجت، نباید به خواب و مشاهده اعتنا كرد و ملاك در این زمینه، اعمال و رفتار ماست و به همین دلیل آیت الله بهجت تاكید داشت كه 'عمل خودتان را درست كنید.' 
هرچند كرامت های آیت الله بهجت همچنان در زندگی سالكان كوی دوست همچنان ادامه دارد ولی برخی معتقدند كه بایستی كرامت های عارفان را رمزگشایی كرد و در زندگی آن را سرمشق قرار داد. 
حجت الاسلام «محمد عمومی» از شاگردان آیت الله بهجت می گوید: بیان كرامت های عارفان بسیار شیرین است و گاهی باعث تقویت ایمان انسان می شود اما باید این كرامت ها را رمزگشایی كرد و در زندگی سرمشق قرار داد. 
وی می افزاید: برخی افراد ممكن است برای شناخت عارفان و بزرگان، به جای رمزگشایی از این شخصیت ها و گنج بزرگی كه در آنان وجود دارد، خود را مشغول كرامت های نقل شده كنند و از سرمشق قرار دادن آنان در زندگی خود غافل شوند. 
این استاد حوزه، هدف از بیان كرامات بزرگان و عارفان را تقویت ایمان مردم دانسته و می گوید: باید برای رسیدن به مراتبی بالاتر از كرامات بیاندیشیم، چون خود آن بزرگان نیز تاكید دارند كه هدف آنان مراتبی بزرگتر از كرامت است. 
شاید برخی وظیفه خود را بعد از به جا آوردن هر نماز واجب و مستحب، قرائت دعای تعجیل در ظهور امام زمان بدانند اما نباید فراموش كرد كه در كنار درخواست از درگاه الهی،« عمل خودمان را درست كنیم» و از خدا بخواهیم تا ما را در ایمان و ثابت قدم بودن در عقیده، همچنان مستحكم و پربرجا نگه دارد. 


منبع: ایرنا
211008                  
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: