26 ارديبهشت 1401 15 شوال 1443 - 43 : 15
کد خبر : ۷۸۹۷۰
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۶
وقتی این کتاب را می‌خوانید ناخودآگاه حس تنفر و بغض شدیدی نسبت به مردم کوفه پیدا می‌کنید. اینکه چگونه هجده هزار نامه برای امام حسین (علیه‌السلام) می‌نویسند، ایشان را به کوفه دعوت می‌کنند و چگونه بر روی ایشان شمشیر می‌کشند!
عقیق:کتاب‌های مفید به زبان فارسی که حاوی اطلاعات جامع و کامل در مورد نهضت عاشورا و تاریخ زندگانی امام حسین علیه‌السلام بسیار زیاد هستند. این نوشته که به نقل از تبیان برایتان انتخاب کرده‌ایم، به معرفی برخی از این کتاب‌ها می‌پردازد.
 


۱. کتاب تاملی در نهضت عاشورا/ رسول جعفریان/ نشر علم
رسول جعفریان از پرکارترین و دقیق‌ترین متخصصین تاریخ است که با تالیف کتب متعدد با اسلوب جدید در زمینه تاریخ اسلام توانسته جایگاه ویژه‌ای را در میان متخصصین این علم کسب کند. وی در کتاب تاملی در نهضت عاشورا در نظر داشته است تا به مسائلی که در زمینه عاشورا مطرح است به صورت جامع و گذرا بپردازد.

نویسنده در این کتاب به دنبال آن ارائه گزارشی صحیح و مستند از واقعه عاشورا و اربعین حضرت و بررسی حکمت و آثار قیام و شهادت حضرت است که ناگزیر برای این هدف به بررسی منابع دسته اول عاشورا و تحریفاتی که در این زمینه اتفاق افتاده بصورت مختصر پرداخته است.

۲. نامیرا/ صادق کامیار/ نشر نیستان
وقتی این کتاب را می‌خوانید ناخودآگاه حس تنفر و بغض شدیدی نسبت به مردم کوفه پیدا می‌کنید. اینکه چگونه هجده هزار نامه برای امام حسین (علیه‌السلام) می‌نویسند، ایشان را به کوفه دعوت می‌کنند و چگونه بر روی ایشان شمشیر می‌کشند! هرگز باور نمی‌کنید این حوادث به این سرعت اتفاق افتاده باشد. در سرتاسر داستان خود را در جایگاه انتخاب می بینید. تماماً این سوال در ذهن شما وجود دارد که اگر شما در این موقعیت بودید چه می کردید؟ نقش خواص در به وجود آمدن واقعه کربلا در این کتاب به خوبی مشهود است. و در پایان داستان، شما به جایی می‌رسید که هرگز تصور آن را نمی‌کردید.

۳. دو چشم ناتمام/ محبوبه زارع/ بوستان کتاب
عبدالله و قاسم فرزندان امام حسن (علیه السلام) هستند. عبدالله فرزند کوچک امام در پی یافتن پاسخی برای سوالات خود در مورد علت صلح پدر و عدم مبارزه‌اش با ظلم روانه کربلا شد. عبدالله که دلی پر سوال داشت ابتدا از مادر جویای علت صلح پدر می‌شود مادر توان سخن گفتن را در خود نمی‌بیند اشک بر چشمانش حلقه می‌زند که من به این کودک چه بگویم تا بفهمد که پدرش چقدر غریب بود.

عبدالله به خودش قول می دهد که حتما از عمویش پرس و جو کند. شبی عبدالله که دیگران توان صبر را نداشت دست ابا عبدالله (علیه‌السلام) را می‌گیرد و او را در پشت خیام می‌برد تا دیگر کسی مزاحم پرسش او نباشد. عمو چرا بابا نجنگید و صلح کرد؟ اصلا تا قبل از آن بابای من به میدان نبرد رفته است اباعبدالله (علیه‌السلام) پاسخ می‌دهد بله پدر شما در میدان جنگ مبارزه کرده است مثلا در جنگ صفین شجاعت بسیاری از خود نشان داد. اما در مورد علت صلح، پدرت غریب بود به طوری که خود با اشاره به گله گوسفندانی که از جایی کوچ داده می‌شدند فرمود اگر تنها این مقدار یار داشتم جهاد می‌کردم. عبدالله گفت چرا بابا غریب بود؟

قصه غربت داستان بی‌انتهای علی و اولاد اوست و تنها محدود به جریان عاشورا نیست. نوجوان امام حسن (علیه‌السلام) از عمو اذن میدان می‌خواهد اما حسین (علیه السلام) نمی‌پذیرد قاسم پس از اصرار فراوان عاقبت به یاد گفته پدر می‌افتد که اگر روزی دلت خیلی به درد آمد به سراغ این نامه برو. نامه را یافت به عمو نشان داد و اذن میدان را گرفت عاشقانه به میدان رفت و رجز خوانی کرد و در هنگام شهادت عمو را صدا کرد عمو کمکم کن...
 
مطالعه این کتاب‌ها، تا حدودی می‌تواند خواننده را از وقایع مهم و تاریخی قیام امام حسین علیه‌السلام مطلع و آگاه سازد.

منبع:فردا
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: