حجتالاسلام پناهیان مطرح کرد
حجتالاسلام پناهیان گفت: از صدر تا ذیل «زیارت جامعه کبیره» امام هادی(ع)، واقعیات بسیار مهم در عالم هستی است، یک زیبایی خاصی دارد، تولید چنین عباراتی هنر میخواهد که اولیای الهی این هنر را در اوج دارند.
عقیق:حجتالاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه در جشن ولادت امام هادی(ع) که در حسینیه آیتالله حقشناس برگزار شد، با اشاره به مفهوم ولایت و ولایتمداری گفت: گاهی مفهوم ولایت به عنوان پدیده دینی یا به عنوان علاقه دینی و مذهبی برخورد میکنیم، همچنین گاهی با رویکردهای دیگر با مفهوم ولایت برخورد میکنیم، به حدی که موجب میشود نتوانیم مفهوم ولایت را با همه در میان بگذاریم.
وی افزود: میخواهیم از زاویه حقمداری به ولایتمداری برسیم، اینکه مهمتر از عاشورا و دیگر اعیاد اسلامی، عید غدیر است، اگر عید قربان را یک روز تعطیل میکنیم و عید فطر را همرنگ جماعت شدهایم و 2 روز را تعطیل میکنیم، عید غدیر را باید سه روز تعطیل کنیم، این مسأله را به عنوان پیشنهاد جدی مطرح نمیکنم، بلکه میخواهم اهمیت غدیر را بیان کنم که در روایات تصریح شده است.
حجتالاسلام پناهیان با تأکید بر ثواب زیاد بزرگداشت عید سعید غدیر بیان داشت: ثوابی که برای بزرگداشت غدیر خم ذکر شده برای بزرگداشت هیچ کدام از اعیاد و شهادت ائمه هدی(ع) ذکر نشده است، اما اساساً به غدیر در جامعه ما اهمیت داده نمیشود.
وی ادامه داد: به ولایت از زاویه واقعبینانه و حقمدارانه باید نگاه کرد، چون حقمداری هست، ولایتمداری است، چون گرایش به حق داریم، ولایت را در قلب هر زمان تقویت میکنیم و مؤمن به ولایت میشود، اعتقاد هم چیزی جز حقمداری نیست، البته معنایی که از اعتقاد و ایمان توسط خیلیها برداشت میشود، حقمداری نیست، بلکه انتخاب دینی و معنویاش بوده است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه «حق» امری که مطابق با واقع است، اظهار داشت: «حق» آن چیزی است که شایسته است همان گونه باشد، جای خودش باشد، حق به عدالت و واقعیت نزدیک است، حق یک معنای ثبات دارد.
وی با اشاره به اینکه تمام متنهای ادعیه و زایارت واقعگرا هستند، افزود: در این متون متن احساسی و عاشقانه کمتر میبینیم، «زیارت جامعه کبیره» از صدر تا ذیلاش سخنان امام هادی(ع)، واقعیتهای بسیار مهم در عالم هستی است، یک زیبایی خاصی دارد، تولید همچین عباراتی هنر میخواهد که اولیای الهی این هنر را در اوج دارند.
حجتالاسلام پناهیان با اشاره به فرازهایی از زیارت جامعه کبیره گفت: در بخشی از فراز زیارت جامعه کبیره میخوانیم: «وَالحَقُّ مَعَکُم وَفیکُم وَمِنْکُم وَإلَیْکُم وَأنْتُم أهْلُهُ وَ مَعْدِنَهُ»؛ و حق با شما و در وجود شماست و از شما نشأت گرفته و به سوى شما باز مىگردد و شما، اهل حق و معدن آن هستید، این کجایش عبارت عاشقانه است؟! از ابتدا تا انتهای زیارت جامعه کبیره آیا یک عبارات عاشقانه میبینید، بلکه باید اول تسلیم حق بشویم، دنبال پیدا کردن حق باشیم، درد اینجاست! این در حالی است که در تمام زیارت جامعه کبیره از حقانیت گفته است.
وی ادامه داد: از امام هادی(ع) کرامات عجیبی نقل شده است، برای چه حضرت(ع) کرامات را نشان میدهند، برای اینکه مردم به حقانیت آنها پی ببرند، امام هادی(ع) فوقالعاده مهربان هستند، به گونهای که حاجتمندان قبل از بیان حاجتشان از سوی امام مورد توجه قرار میگرفتند.
منبع:فارس