وی به نخستین آسیب پیش روی حوزه انقلابی اشاره کرد و افزود: "بریدن از سیاست را ارزش تلقی کردن" یک آسیب جدی تلقی می شود، به طوری که هر کسی که موضع ارزشی نداشته باشد، او را با تقوا معرفی کنند و باید در این خصوص حساس بود.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه در تشریح دومین آسیب گفت: چنانچه در حوزه های علمیه "طلاب بریده از سیاست و بی تفاوت، به عنوان طلاب ارزشی تلقی شوند و دفاع از ولایت و انقلاب به عنوان تندی و افراطی گری به حساب بیاید"، خطری جدی برای حوزه های علمیه محسوب می شود.
عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری سومین آسیب را مربوط به اساتید دانست و افزود: اینکه "اساتید بریده از سیاست تقدیس شوند" نیز از دیگر آسیب های جدی پیش روی حوزه های علمیه به حساب می آید.
*حوزه های علمیه به برکت انقلاب عزیز و ارجمند شد
آیت الله خاتمی در ادامه به هفت وظیفه مدیران حوزه های علمیه در خصوص انقلابی ماندن حوزه اشاره و تصریح کرد: "مدیران حوزه های باید علمیه انقلابی بوده و باور داشته باشند که انقلاب اسلامی، روحانیت را احیاء کرد و به برکت انقلاب، حوزه های علمیه عزیز و ارجمند شد".
وی با بیان این که کسانی که قدر انقلاب را نمی دانند حکومت طاغوت را نشناختند، تاکید کرد: مدیران انقلابی باید از "اساتید انقلابی" در این خصوص دعوت کنند؛ امروز اساتید فاضل و انقلابی کم نیستند و مدیران باید انقلابی بودن را به عنوان یک امتیاز برای اساتید به حساب آورند.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه در ادامه "انقلابی بودن اساتید اخلاق" را همراه با وارستگی از دیگر وظایف مدیران در خصوص انقلابی ماندن حوزه خواند و ابراز کرد: متاسفانه گاهی در دروس اخلاق همه چیز هست؛ اما حرکت در مسیر ولایت مداری در آن لحاظ نمی شود.
آیت الله خاتمی، "گرامیداشت ایام الله انقلاب" را از دیگر راهکارهای انقلابی ماندن حوزه برشمرد و خاطرنشان کرد: امروز شما باید نسل ها را مدیریت کرده و ارزش های انقلاب را در ایام الله انقلاب اسلامی برای نسل دوم، سوم و چهارم طرح و تبیین کنید.
*سیاست هرگز به معنای ورود به باندبازی های سیاسی نیست
عضو جامعه مدرسین حوزه، "ارتقاء آگاهی های سیاسی بر پایه دیانت و بصیرت" را از دیگر راه کارهای انقلابی ماندن حوزه خواند و گفت: سیاست هرگز به معنای ورود به باندبازی های سیاسی نیست و حوزه جایگاه منبر و محراب است و نباید ابزار باند بازی های سیاسی باشد؛ زیرا باند بازی های سیاسی دستور حزبی دارند.
وی تصریح کرد: باید با ولایت مداری، از فعالیت سیاسی جناحی و دستورات حزبی فاصله گرفته و در هر شرایطی پایبند به عینیت دین و سیاست باشیم و نباید میدان داری های سیاسی را به اینگونه جریان ها داد.
*همراهی با ولایت فقیه تکلیف شرعی است
عضو شورای عالی حوزه های علمیه با "همراهی با ولایت" را یکی دیگر از راه کارهای انقلابی ماندن حوزه خواند، تصریح کرد: این مسئله به معنی ورود به جبهه بندی های سیاسی نبوده و همراهی با ولایت فقیه تکلیف شرعی است و حوزه انقلابی باید در راستای فرمان ولایت در خط مقدم باشد.
آیت الله خاتمی، "تبیین درست استقلال حوزه" را یکی دیگر از مؤلفه های انقلابی ماندن حوزه عنوان کرد و افزود: متأسفانه امروز عده ای با تفسیر اشتباه از این مسئله، حوزه را به سمت و سوی غیر انقلابی بودن می کشانند؛ در حقیقت حوزه های علمیه زیر مجموعه دولت و هیچ یک از قوای سه گانه نبوده و مستقل تصمیم می گیرند.
*حتی یک ریال از شهریه طلاب از بودجه دولتی پرداخت نمی شود
عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان این که اعضای شورای عالی حوزه با تایید رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام تقلید انتخاب می شوند، ابراز کرد: ما امروز با استقلال و زبان باز به دنیا می گوییم که حتی یک ریال از شهریه طلاب از بودجه دولتی پرداخت نمی شود.
آیت الله خاتمی با بیان این که عده ای استقلال را بی اهمیتی نسبت به نظام و خیر و شر آن می دانند و این نگاه و تفسیر نادرست و خطا می باشد، بیان کرد: حوزه های علمیه حامی ناصح انقلاب اسلامی هستند که با رصد نقاط قوت و نقد نقاط ضعف، موضع گیری می کنند.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه
با اشاره به وظایف شورای عالی حوزه، مدیریت کلان حوزه، مدیران استانی و
مدیران مدارس در رابطه با انقلابی ماندن حوزه، گفت: دفتر امور اجتماعی و
سیاسی تحت نظر مدیران حوزه راه اندازی می شود تا مسائل سیاسی، اجتماعی
داخلی و بین المللی رصد شوند.