13 فروردين 1401 1 رمضان 1443 - 28 : 21
کد خبر : ۷۶۹۹۸
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۴
كارشناس علوم قرآني:
حجت الاسلام والمسلمين عشريه با بيان اين كه فريضه حج تحت هيچ شرايطي نبايد تعطيل شود، گفت: حتي در دوران ائمه كه حكام جور سخت گيري زيادي مي كردند هيچگاه كلامي مبني بر نرفتن به حج از ائمه معصومين(ع) شنيده نشده است.
عقیق: نشست علمي تخصصي «حج شط هميشه جاري» با موضوع حج و معرفت با حضور جمعي از اساتيد حوزه در سالن جلسات سازمان حج و زيارت استان قم برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمين رحمان عشريه در اين نشست به تبيين معارف حج در قرآن و پرداخت و اظهار داشت: بين قرآن وعترت رابطه تساوي برقرار است و انسان با توجه به ولايت مي تواند به معارف قرآن دست پيدا كند و در واقع دريافت حقيت امام زمان مساوي با درك قرآن است و هر مقدار بيشتر به قرآن نزديك شويم به باطن حج بيشتر دست پيدا كرده ايم.

رييس سابق دانشگاه علوم قرآني خرم آباد افزود: در آيات قرآن علاوه بر اين كه سوره اي به نام حج قرار داده شده است، آيات ديگري هم داريم كه حدود 50 آيه مستقيما به حج اشاره كرده و جايگاه عظيم آن را بيان مي كند؛ قرآن حج را كانون توحيد معرفي كرده است و در عظمت اين عبادت همين بس كه عبادتي نيست كه در اين فريضه حج دخيل نباشد؛ قرباني، نماز، دعا، دستگيري از فقرا، برائت از مشركين، انزجار از شياطين و مناجات خالصانه در عرفات.

وي با اشاره به آيه «ليشهدوا منافع لهم ويذكروا اسم الله في أيام معلومات» ابراز داشت: در تعبيرات روايات، براي حج منافعي ذكر شده است كه قابل شمارش نيست؛ و از طرفي دريافت و درك افراد متفاوت است فردي با شناخت محدود و استعداد خودش از حج استفاده مي كند و فردي نيز مي تواند به ظرفيت نهايي حج يعني شناخت امام زمان(حج) برسد.

حجت الاسلام والمسلمين عشريه با بيان اين كه فضاي معنوي حج قابل قياس با فضاهاي ديگر نيست، ادامه داد: گاهي براي فهماندن يك مطلب بديهي به يك جوان به زحمت مي افتيد و بسياري از اوقات نمي پذيرد، حال همان جوان به حج آمده است و تفاوت زيادي كرده است كه بنده بارها به چشم عوض شدن جوانان را ديده ام؛ افرادي كه شايد نماز هاي واجب را به سختي مي خواندند در آن جا از نماز جعفرطيار غافل نمي شدند.

وي افزود: آن قدر فضاي معنوي مكه و مدينه بالا است كه حتي با وجود تبليغات سوء وهابيت در اطراف قبرستان بقيع هنوز مردم فوج فوج به سمت آن مكان نوراني مي روند كه گاهي از اوقات توان راه رفتن نيست و حتي ما افرادي را از اهل تسنن ديده ايم كه براي زيارت ائمه معصومين در بقيع با پاهاي برهنه وارد مي شوند.

كارشناس علوم قرآني با بيان اين كه فريضه حج تحت هيچ شرايطي نبايد تعطيل شود، گفت: حتي در دوران ائمه كه حكام جور سخت گيري زيادي مي كردند هيچگاه كلامي مبني بر نرفتن به حج از ائمه معصومين(ع) شنيده نشده است، بنابراين مسؤولين ذي ربط بهتر تعامل كنند و تا فرصت هست زمينه براي اجراي اين فريضه بزرگ فراهم شود.

منبع:حج
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: