30 بهمن 1400 18 رجب 1443 - 04 : 12
کد خبر : ۷۶۴۰۳
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۷
گزارش میدانی از جدیدترین ابتکار مهندسان ایرانی
سالهاست گنبد حرم امام حسین(ع) به همین شکل و با همان معماری قدیمی پابرجاست. در جریان آینه کاری سقف حرم، مهندسان ایرانی با ترک‌های عمیقی مواجه شدند. تحقیق‌ها مشخص کرد که سازه نگهدار گنبد سالهاست توانی برای حفظ این آستان عظیم ندارد.
عقیق:ستاد بازسازی عتبات عالیات هم اکنون در حال انجام دو پروژه بزرگ در کربلای معلی است. اول ساخت صحن عقیله بنی هاشم(سلام الله علیها) و دوم پروژه ترفیع گنبد امام حسین(علیه السلام).

صحن عقیله بنی هاشم از روز میلاد حضرت زینب (سلام الله علیها) در سال 1394 شروع بکار کرد. اکنون 5. 5 هکتار از 38 هکتار زمینی که در طرح اصلی توسعه حرم پیش بینی شده به صحن عقیله اختصاص داده شده است. در این صحن حدودا 160هزار متر مربع بنای مفید موجود است که در 4 طبقه ساخته خواهد شد. صحن عقیله شامل شبستان، دو کتابخانه عمومی، دو حوزه علمیه خواهران و برادران و سالن‌های متعدد اجتماعات است.

زمانی که برای انجام پروژه صحن عقیله در نظر گرفته‌ شده 5 ساله است و  این صحن با برکت در سال 1400 افتتاح خواهد شد.

پروژه بعدی مهندسان ستاد بازسازی عتبات عالیات، ترفیع گنبد حرم امام حسین(علیه السلام) به ارتفاع 7.5 متر است. در این پروژه ابتدا ستون‌ها و سازه‌های نگهدارِ گنبد تقویت می‌شود و پس از  آن این گنبد عظیم به ارتفاع 7.5 متر بالاتر می‌رود.

این پروژه درحالی به مهندسان ایرانی واگذار شد که قبل از آن چندین گروه از مهندسان اروپایی از اجرای طرح عاجز ماندند. ایران نیز با جدیدترین دانش مهندسی و با حضور اساتید برجسته مهندسی عمران توانسته تا بخش‌های زیادی از این طرح را به سرانجام برساند. 

گزارش ویدئویی تسنیم از این دو پروژه را ببینید:

دریافت

منبع:تسنیم
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: