14 ارديبهشت 1401 3 شوال 1443 - 31 : 08
کد خبر : ۷۳۰۸۴
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۴
آداب و ادعیه مخصوصی از ائمه اطهار(ع) برای نوشیدن آب ذکر شده است که در ادامه آن‌ها را می‌خوانید.
عقیق:از پیامبر اکرم(ص) و امامان معصوم(ع) ادعیه مخصوص نوشیدن آب ذکر شده که این احادیث و روایات در کتاب «مکارم الاخلاق» جمع آوری شده است و مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

«الحَمدُ لِلَّهِ مُنزِلِ المَاءِ مِنَ السَّمَاءِ مُصَرَّفِ الأَمرِ کَیفَ یَشَاءُ بِسمِ اللهِ خَیرِ الاَسمَاءِ»

حمد مخصوص خداوندی که آب را از آسمان نازل فرمود و امور را همان گونه که می‌خواهد، انجام می‌دهد. به نام خدا که بهترین اسامی است.

امام صادق(ع) فرمود: عده‌ای به نزد پدرم امام باقر(ع) شرفیاب شدند و گفتند: آیا به نظر شما هر چیزی آدابی دارد؟ ایشان فرمود: بله! و مجددا فرمود: بر ایشان آب بیاورید تا بنوشند. آنها گفتند: ای اباجعفر(ع) ! آیا این کوزه نیز این چنین است؟

ایشان فرمود: بله. گفتند: آداب آن چیست؟ ایشان فرمود: آداب آن این است که از دهانه و جلوی آن آب بیاشامید و خداوند را یاد نمایید و با سه نفس بنوشید و با هر نفس خداوند را حمد گویید و از کنار دسته کوزه، آب نخورید که آن جا جایگاه آب شیطان است، بعد از آن هم می‌گویی: «الحَمدُ للِّهِ الذِی سَقَانِی مَاءَ عَذباً وَ لَم یَجعَلْهُ مِلْحاً أُجاجًا بِذُنُوبِی» حمد مخصوص خداوندی که مرا آب گوارا داد.

در روایتی دیگر مانند همین دعا ولی بیشتر از این نقل شده: 

«الحَمدُ لِلَّهِ الذِی سَقَانِی فَأَروَانِی َو أَعطَانِی فَأَرضَانِی وَ عَافَانِی و کَفَانی اللَّهُم اجْعَلنِی مِمَّنْ تَسقِیِه فِی الْمَعَاد مِن حَوضِ مَحَمَّد(ع) و تُسعِدُهُ بِمُرَافَقَتِهِ بِرَحْمَتِکَ یا اَرحَمَ الراحِمِینَ»

حمد مخصوص خداوندی که مرا‌ آب داد و سیراب نمود و به من عطا کرد و راضی‌ام ساخت و به من عافیت داد و مرا کفایت نمود. بارالها! من را از آن کسانی گردان که در آن دنیا از حوض محمد (ص) سیراب می‌گردانی و به همنشینی با او مرا خوشبخت می‌کنی، به رحمتت ای بهترین رحم‌کنندگان.

عبدالله بن مسعود گفت: پیامبر (ص) نهی می‌فرمود که کسی آب را به صورت ایستاده بخورد. سوال کردند: غذا خوردن را چه طور؟ فرمود: آن بدتر است.

انس گفت: پیامبر (ص) از ایستاده آب خوردن، نهی می‌فرمود. پرسیدند: غذا خوردن به صورت ایستاده چطور؟ گفت: بدتر است.

در روایتی آمده است که پیامبر(ص) ایستاده آب می‌نوشید.

از امام صادق(ع) سوال نمودند: طعم آب چگونه است؟ ایشان فرمود: طعم آن، طعم زندگی است.

همچنین امام صادق(ع) فرمود: فردی از شما اگر خواست آب بنوشد آن را با سه نفس بخورد و در هر نفس خداوند را حمد گوید که شکر اول، شکر برای آب  است و دومین شکر، شیطان را دور می‌کند و سومین شکر، شفا یافتن شکم است.

ابن عباس گفت: پیامبر(ص) را دیدم در حالی که آب را به دو نفس می‌نوشید.

از امام کاظم(ع) سوال کردند که آداب آب خوردن چیست؟ فرمود: آداب آب خوردن این است که از جای شکسته کوزه، آب ننوشی که آن، جایگاه شیطان است و ابتدا «بسم‌الله» بگویی و در آخر خداوند را حمد گویی.

عمروبن قیس گفت: در مدینه نزد امام باقر(ع) شرفیاب شدم در حالی که جلوی ایشان کوزه آبی بود. گفتم: آداب این کوزه چیست؟ فرمود: از جلوی کوزه آب بنوش و ابتدا بسم‌الله و در پایان آب نوشیدن، خدواند را حمد کن و از کناره دسته آن آب مخور که جایگاه شیطان است، این‌ها آداب کوزه است.

پیامبر(ص) فرمود: اگر در ظرف شما مگسی افتاد آن را در آب فرو ببرید که یکی از بال‌های مگس دارای بیماری و بال دیگرش دارای شفای بیماری است و مگس آن بالی را که بیماری و مرض در آن است در ظرف فرو می‌برد، پس همه ظرف را در آب فرو ببرید و سپس آن را بیرون بیندازید.

منبع:باشگاه خبرنگاران

گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: