ایشان بیان کردند: شهادت مسئله بود که دنیا با آن آشنا نبود و با این موضوع که عدهای افتخار کنند که شهید میشوند و فامیل و بستگان با افتخار از شهادت او حرف بزنند، آنها با این فرهنگ غریب بودند و به همین دلیل نتوانستند جلوی مردم ایران را بگیرند.
معظم له با اشاره به خاطرهای از درخواست یک جوان گفتند: روزی جوانی از من خواست که دعا کنم که شهید شود و میگفت شهادت در جوانی ارزش دارد و من میخواهم در سن شهید شوم.
ایشان با بیان اینکه فرهنگ شهادت سابقهای 1400ساله دارد، ابراز داشتند: از 1400 سال پیش و از زمان جنگهای صدر اسلام فرهنگ شهادت وجود داشته است و ما این میراث 1400 ساله را گذشتگان خود دریافت کردهایم و مسئلهای نیست که ما مبتکر آن باشیم.
این مرجع تقلید با اشاره به اینکه فرهنگ شهادت نقطه قوت انقلاب بوده و باید گرامی داشته شود اذعان داشتند: تکریم خانواده شهدا، نامگذاری مراکز مهم به نام شهدا و برنامههای دیگر موجب میشود که جوانان ما که جنگ را ندیدهاند با فرهنگ شهادت آشنا شوند.
ایشان بیان کردند: احترام به خانواده شهدا و همچنین جانبازان و ایثارگران شکرانهای بر گذشتگانی که اکنون بر سر سفره آنها نشستهایم است و 37 سال آبرومندانه زندگی میکنیم.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه نباید تصور شود که ارزشهای اسلامی تنها برای آخرت است، گفتند: ما اگر بخواهیم در آرامش در این مملکت زندگی کنیم نیاز داریم که فرهنگ شهادت و ارزشهای اسلامی زنده باشد و کمرنگ شدن این فرهنگها موجب میشود که در آینده کسی را نداشته باشیم که در مقابل دشمنان بایستد.
ایشان با اشاره به اینکه فرهنگ شهادت اسلحهای است که دشمنان از آن محرومند افزودند: دشمنان ما از افراد شهادت طلب میترسند که جرات نمیکنند به کشور ما تعرضی کنند.
معظم له تصریح کردند: اگر ما به وظیفه خود در برابر خانواده شهدا عمل کنیم در آینده همواره کسانی را خواهیم داشت که در صحنه باشند.
ایشان با اشاره به اینکه فرهنگ شهادت از کشور ما صادر شده است، گفتند: امروز گروههای بسیاری در عراق و لبنان وجود دارند که دارای فرهنگ شهادت هستند و توانستهاند در مقابل دشمنان بایستند و آنها را شکست دهند.
منبع:حوزه