"عمری بابركت، سرشار از معنویت و تهذیب، و گامهای پیوسته در سلوك الیالله، همراه با مجاهدتی كمنظیر در تربیت نفوس مستعد و دلهای مشتاق، خلاصهای از زندگینامهی این روحانی مهذّب و این معلّم اخلاق و معرفت است. بیشك فقدان این شخصیت ممتاز، برای آشنایانِ رتبهی معنوی آن بزرگوار، مصیبتی اندوهبار و برای شاگردان و مستفیدان محضر پرفیض او ثلمهای بزرگ است."
مرحوم حضرت آيت الله خوشوقت عالم و عارفی که به عنوان وارث مکتب علامه طباطبایی به خصوص در بحث عرفان از وی نام برده می شد، آیت الله خوشوقت از عرفایی بود که از مدت مدیدی قبل از انقلاب به عنوان یکی از راهیافتگان به قلههای کشف وشهود شناخته می شد و قوت و تبحر ایشان در مسائل سیر و سلوک شهرهی خواص بود. ایشان در علوم حوزوی از قبیل فقه، فلسفه، اصول، ادبیات، عرفان و ... نیز مجتهد بودند. اما مسئله ایی که ایشان را از بسیاری از علمای بزرگ دیگر متمایز می کرد، ورود ایشان به مسائل اجتماعی بود، آیت الله خوشوقت شاه کلیدی داشتند که آن را به همه توصیه می کردند و آن شاه کلید " تقوا" بود، ایشان تقوا را فقط در مسائل فردی تعریف نمی کردند و قسمت زیادی از آن را در مسائل اجتماعی می دیدند و دلیل بسیاری از مشکلات را عدم رعایت تقوا در مسائل اجتماعی می دانستند، به همین دلیل در مسائل سیاسی همیشه دستی بر آتش داشتند و خیلی اوقات خودشان به صورت عملی وارد می شدند و در بسیاری از تصمیم گیریهای سیاسی ورود مستقیم می کردند.
رجانيوز به مناسبت اربعين درگذشت اين عالم رباني كليپي را منتشر ميكند كه در آن علاوه بر سخنان آيت الله خوشوقت، آخرين سفر ايشان به كربلاي معلي و حضور ايشان در بين الحرمين و خيمهگاه و همچنين تشرف ايشان به سرزمين وحي در تيرماه سال گذشته و در حال تلبيه ( لبيك گفتن) به تصوير كشيده شده است.
211001