24 بهمن 1400 12 رجب 1443 - 16 : 23
کد خبر : ۶۳۹۸
تاریخ انتشار : ۰۵ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۷
حجت الاسلام ناصر رفيعي در مسجد جامع وليعصر(عج) تبيين كرد
سبك زندگي يعني روش زندگي، يعني تعامل و نحوه برخورد با ديگران و براي پياده كردن زندگي ديني، بايد انسان هايي چون حضرت زهرا (س) الگويمان باشند .
به گزارش عقيق، حجت الاسلام ناصر رفيعي صبح روز دوشنبه در مسجد جامع حضرت وليعصر (عج) با اشاره به لزوم سوق پيدا كردن زندگي مردم به سمت و سويي ديني و تاكيد بر سبك زندگي اسلامي با الگو قرار دادن ائمه اطهار(ع) و بويژه حضرت فاطمه (س) اظهار داشت : اينكه مهريه ها، جهيزيه ها و رفت و آمد ها به اين روز افتاده، به دليل دور شدن از سبك زندگي اسلامي و پيش رفتن به سوي روش هاي زندگي غربي است .

وي با تاكيد بر اين مطلب كه يكي از بخش هاي مهم زندگي حضرت زهرا (س) سبك زندگي آن حضرت است، ادامه داد : سبك زندگي يعني روش زندگي، يعني تعامل و نحوه برخورد با ديگران و براي پياده كردن زندگي ديني، بايد انسان هايي چون حضرت زهرا (س) الگويمان باشند .

تعاملات حضرت زهرا (س) با پدر، شوهر و فرزندان

حجت الاسلام رفيعي با برشمردن چند محور از تعاملات حضرت زهرا (س) با ديگران افزود : احترامي كه حضرت فاطمه (س) براي پدر خود قائل بودند در نوع خود بي نظير است . براي مثال هنگاميكه حضرت علي (ع) براي خواستگاري حضرت صديقه (س) آمده بودند، حضرت زهرا (س) به پدر خود فرمودند: پدر، نظر شما بر نظر من اولي تر است و اين يعني احترام و تعامل يك دختر با پدر در سبك زندگي اسلامي .
وي ادامه داد : اين در حالي است كه برخي از فرزندان به دلايل مختلفي از جمله پدر و مادر را فراموش كردن (چه در قيد حيات و چه بعد از مرگ)، رعايت نكردن احترام آن ها و . . . عاق والدين مي شوند .

اين استاد حوزه علمیه به بخشي ديگر از تعاملات حضرت زهرا (س) كه تعامل با شوهر است اشاره كرده و گفت : زندگي زناشويي آن بزرگوار نيز سرشار از احترام، اطاعت، مهرباني، شفقت و بردباري است .
وي در همين زمينه افزود : وقتي كه آن دو ملعون بعد از قضاياي كوچه براي عيادت حضرت فاطمه (س) به منزل حضرت آمدند، با اين حال كه حضرت زهرا (س) راضي به اين ديدار نبود به اميرالمومنين (ع) فرمودند كه يا علي؛ خانه خانه ي توست، من هم زن تو هستم، تصميم با توست و هرچه تو تصميم مي گيري و اين يعني اطاعت از شوهر در همه حال .

حجت الاسلام رفيعي با اشاره به اين مطلب كه گريه انواع مختلفي دارد، به شفقت و مهرباني حضرت زهرا (س) نسبت به اميرالمومنين (ع) اشاره كرده و گفت : هنگاميكه حضرت علي (ع) آماده عزيمت به ميدان جنگ مي شد، حضرت زهرا (س) از روي مهرباني اشك مي ريختند .

تفرج به همراه فرزندان در باغ و صحرا

وي با اشاره به اين نكته كه نبايد طوري اين بزرگواران را معرفي كنيم كه مردم احساس كنند آنان تماما در غم و غصه بوده اند افزود : براي مثال بارها حضرت امير (ع) و حضرت زهرا (س) به همراه فرزندان خود به صحرا و باغ رفته و ساعاتي را در آنجا مي گذراندند.

عضو هیئت علمی جامعة المصطفی به سختي ها و پيچيدگي هايي كه انسان در زندگي امروز بوجود آورده اشاره كرد و گفت : زندگي حضرت فاطمه (س) در عين رعايت اصول، داراي سادگي و لطافت خاصي بود، اما حالا با برخي جهيزيه ها و مهريه هاي سنگين كه به غلط در بين مردم جا افتاده، زندگي و تشكيل آن سخت و دشوار شده است .

حجت الاسلام رفيعي در همين زمينه و با اشاره به داستان عروسي حضرت امير (ع) و حضرت زهرا (س) گفت : در آن شب يكي از اصحاب پيغمبر (ص) گوسفند آورد، ديگري خانه ي خود را در اختيار قرار داد و پيامبر (ص) فقط پولي را براي تهيه روغن و خرما به فردي داد تا از بازار تهيه و براي مراسم خرج كند.

وي تاكيد كرد: اگر اينگونه تعاملات بين مردم باشد، ديگر خانواده ها اينقدر در سختي ومشقت قرار نمي گيرند .

اين استاد حوزه علمیه بخش ديگر از تعاملات حضرت صديقه (س) را، تعامل با فرزندان عنوان كرده و گفت : حضرت فاطمه (س) روي تربيت فرزندان بسيار حساس بوده و كارهاي متنوعي ازجمله برگزاري مسابقه بين فرزندان، شعر خواني براي آنان و پرسيدن سخنان ايراد شده توسط پيامبر در مسجد را انجام مي دادند .

وي در پايان تاكيد كرد: منظور از سبك زندگي اسلامي اين نيست كه ما با همان وسايل و روش هاي 1400 سال پيش زندگي كنيم، بلكه مقصود اين است كه سبك را همان سبك صداقت و امانت و به طور كل اسلامي نگاه داشته و نوع را با توجه به مقتضيات زمان تغيير دهيم .

حجت الاسلام رفيعي در ابتداي سخنان خود، به تعبيراتي از پيامبر (ص) در وصف حضرت زهرا (س) مانند اينكه فاطمه (س) گوشت تن من، نور چشم من، ثمره قلب من و روح من است، پرداخت .

به گزارش عقيق، سخنراني حجت الاسلام رفيعي صبح امروز (5 فروردين 1392) بعد از نماز صبح و در مسجد جامع حضرت وليعصر (عج) واقع در محله خاني آباد نو تهران برگزار شد .

انتهاي پيام //

گزارش: ميثم يعقوبي
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: