21 مرداد 1401 15 محرم 1444 - 55 : 17
کد خبر : ۶۱۴۶۳
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۸
اگرچه راه های متعددی وجود دارد تا آدمی به نیز فطری خود یعنی رسیدن به خوشبختی پاسخ گوید اما یک راه وجود دارد تا انسان خوشبخت حقیقی شود.
عقیق:خوشبختی مفهومی است که انسان همه زندگیش را برای رسیدن به آن سپری می کند و برای همین است که در هر جایگاهی قرار دارد تلاش می کند که به خوشبختی بیشتری دست یابد. در این میان تعبیر دین از خوشبختی در برخی موارد با تعریف ما از آن فرق دارد.
آنچنان که پيامبر خدا (ص) می فرمایند: «خوشبخت، كسى است كه سراى باقى را كه نعمتش پايدار است بر سراىِ فانى كه عذابش بى پايان است برگزيند و از آنچه در اختيار دارد براى سرايى كه بدان جاى رود پيش فرستد، قبل از آن كه آنها را براى كسى گذارد كه وى با انفاقِ آن خوشبخت مى شود، ولى خودِ او، با گرد آوردن آن [دارايي ها اكنون] بدبخت شده است.»
همچنین، پيامبر خدا (ص) خطاب به اميرالمؤمنين (ع) فرمودند: «خوشبخت حقيقى كسى است كه تو را دوست بدارد و اطاعتت كند.»
امیرمومنان علی (ع) نیز می فرمایند: «خوشبخت، كسى است كه در طاعت [خدا] اخلاص داشته باشد.»
و نیز فرموده اند: «خوشبخت، كسى است كه به آنچه از دست رفته بى اعتنا باشد.»
همچنین از ایشان است که: «چه دور است ميان آسايش و تن پرورى و رسيدن به خوشبختى.»
امام صادق (ع) می فرمایند: «خوشبخت، كسى است كه براى نفس خود خلوت و فراغتى يابد و به كار اصلاح آن پردازد.»
امیرمومنان علی (ع) فرموده اند: «سه چيز است كه هر كس رعايت كند خوشبخت شود: هر گاه نعمتى به تو رسيد خدا را سپاس گوى، هر گاه روزيت دير رسيد از خدا آمرزش بخواه، و هرگاه سختى به تو رسيد ذكر «لا حول و لا قوة الاّ باللّه» را زياد بگو.»
و نیز می فرمایند: «خوشبخت ترين مردم در دنيا كسى است كه از آنچه مى داند برايش زيان آور است دورى كند، و بد بخت ترين آنان كسى است كه از هواى نفس خود پيروى كند.»


پی نوشت ها:
غررالحکم
بحارالانوار
تحف العقول
میزان الحکمه
منبع:قدس
211008
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: