19 اسفند 1400 7 شعبان 1443 - 13 : 21
کد خبر : ۵۹۷۰۷
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۶
ملیحه پژمان: یکی از بزرگترین زنان تاریخ اسلام، حضرت معصومه(س) هستند؛ بانویی بی قرینه که به توصیه ائمه هدی(ع) هر که عاشق زیارت حضرت فاطمه(س) است به قم برود ...
عقیق: یکی از بزرگترین زنان تاریخ اسلام، حضرت معصومه(س) هستند؛ بانویی بی قرینه که به توصیه ائمه هدی(ع) هر که عاشق زیارت حضرت فاطمه(س) است به قم برود و با زیارت حضرت معصومه(س)، زائر کوی فاطمی شود. اما در میان دلسوختگان و عاشقان اهل‌بیت(ع)، شاعران جایگاهی ویژه در معرفی و تبیین اهداف متعالی معصومین(ع) داشته و دارند.
 استاد حبیب‌ا... چایچیان(حسان) نیز از جمله شاعران دلسوخته ای است که اشعار ارزشمندی را به ساحت قدس ائمه هدی(ع) تقدیم کرده است.
مطلع آغازین جشنهای دهه کرامت با میلاد فرخنده خواهر ارجمند حضرت رضا(ع) یعنی حضرت فاطمه معصومه(س) زینت یافته، به همین بهانه ضمن احوالپرسی از استاد چایچیان از حال و هوای شعری زیبا که در باره این بانوی بزرگوار سروده می‌پرسم که با حال و هوای خاصی می‌گوید: شعری در باره حضرت معصومه(س) دارم با عنوان «آیتی از خداست معصومه» که این شعر را سالها پیش و اتفاقا در جوار بارگاه منور ایشان سرودم.
وی ادامه می‌دهد: یادم هست زمانی که برای زیارت ایشان به قم وارد شدم تراوشات این شعر به ذهنم هجوم آورد و همین که به ورودی حرم رسیدم این بیت بر لبم جاری شد؛ آیتی از خداست معصومه ....لطف بی انتهاست معصومه و در ادامه نیز بیتهای دیگر یکی پس از دیگری این چنین بر زبانم جاری شد:
لطف بی انتهاست معصومه
عطر باغ محمدی دارد
زاده مصطفی است معصومه
پرتوی از تلألؤ زهرا(س)...
این شاعر اهل بیت(ع) در ادامه اظهار می‌دارد: وقتی به این بیت که پرتویی از تلألؤ زهرا(س) رسیدم، ناگاه اشک از چشمهایم جاری شد واین نکته به ذهنم آمد که بارگاه منور حضرت فاطمه(س) از نظرهای ما مخفی است و خدا را شکر که حرم حضرت معصومه(س) را داریم تا دلتنگی هایمان را از بی نشانی مدفن حضرت زهرا(س) بر ایشان عرضه کنیم.
استاد چایچیان در حالی که آن سوی خط تلفن همچنان منقلب و با صدایی لرزان صحبت می‌کند، اضافه می‌کند: در این شعر تلاش کردم تمامی زوایای شخصیتی حضرت معصومه(س) را به درستی به تصویر بکشم و از آنجا که ایشان گوهر یکدانه آل طاها هستند، در بیت دیگری نیز به این نکته تأکید کرده‌ام که:
گوهری پربهاست معصومه
ماه عفّت نقاب آل کسا
دختر مرتضی است معصومه
وی با اشاره به محبت بی انتهای ثامن الحجج(ع) به خواهر ارجمندشان می‌گوید: امام رضا(ع) به حضرت معصومه(س) انس ویژه داشتند، به گونه‌ای که نزدیک به یکسال پس از هجرت به ایران، طی نامه متوجه دلتنگی خواهر شدند و از «ایشان» خواستند به خراسان بیایند و حضرت هم آمدند و البته به مشهد نرسیده دار فانی را وداع گفتند.
استاد چایچیان ادامه می‌دهد: برای ترسیم عشق این خواهر و برادر مقدس و آسمانی به یکدیگر 
چنین سرودم:
اختری در مدار شمس شموس
یعنی اخت الرضاست معصومه
این شاعر اهل بیت(ع) با اشاره به این نکته که زیارت حضرت معصومه(س) باب حاجات همه مؤمنان است، اظهار می‌دارد: در ابیات انتهایی شعرم این نکته را گوشزد کردم که زائران بارگاه حضرت معصومه(س) در حقیقت به بهشت وارد می‌شوند، بهشتی که حاجات قلبی آنها با لحظات وقوف و بیتوته در آن، محقق می‌شود و توسل به این بانوی مکرمه گره گشای همه عالم است:
آیتی از خداست معصومه
لطف بی انتهاست معصومه
عطر باغ محمدی دارد
زاده مصطفی است معصومه
پرتوی از تلألؤ زهرا
گوهری پربهاست معصومه
ماه عفّت نقاب آل کسا
دختر مرتضی است معصومه
اختری در مدار شمس شموس
یعنی اخت الرضاست معصومه
زائران! یک در بهشت اینجاست
تربتش باصفاست معصومه
در توسل به عترت و قرآن
باب حاجات ماست معصومه


منبع:قدس
211008
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: