ایشان در ادامه نقش موثر مسجد در ابتداي اسلام را مورد اشاره قرار داد و با بيان اين كه نخستين فعاليت پيامبر گرامي اسلام (ص) در زمان ورود به مدينه، ساخت مسجد بود، گفت: در اين مركز ديني كارهاي مختلف اجتماعي، قضايي، فرهنگي و سياسي انجام مي شد.
اين مرجع تقليد، به شكل ساده مسجد در دروان پيامبر (ص) اشاره كرد و ابراز داشتند: در دوارني مانند رژيم پهلوي مسجد فقط براي نماز خواندن استفاده مي شد و از آن فعاليت هاي دوران پيامبر (ص) خبري نبود، ولي انقلاب از همين مساجد شروع شد و مساجد بعد از پيروزي انقلاب اسلامي تاثيرگذار شدند.
معظم له با اشاره به حديثي كه بيان مي كند كه هر جا مسجدي ساخته مي شود، قبلا خون شهيدي در آنجا ريخته شده است، گفت: پيام اين حديث آن است كه مساجد با خون شهدا گره خورده و در ادامه راه نيز حفظ و نگهداري آن با خون شهيدان پيوند دارد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تاكيد بر اين كه مسجد بايد براي همه جذاب باشد، گفت: برخي مي گفتند آوردن كودكان به مسجد مكروه است، اما گفتیم كه در اين زمان آوردن آنان واجب است، براي اين كه از همين كودكي با اين كانوان مقدس آشنا شود.
معظم له در ادامه حوزه علميه را پشتوانه مسجد عنوان کرد و افزودند: حوزه علميه مسجد را نگه مي دارد و در طول تاريخ نيز در كنار مسجد، حوزه علميه ساخته مي شد.
ایشان در پایان تصریح کردند: بايد حسينيه ها، مساجد، حوزه هاي علميه و... در حاشيه شهر ايجاد شوند تا مشكلات حل شود.
برپایه این گزارش، زمين مجتمع آموزشي و فرهنگي ثامن الحجج (ع) به مساحت 5 هزار مترمربع در ابتداي حاشيه بلوار شهرك شهيد رجائي واقع است كه صبح امروز توسط آيت الله مكارم شيرازي و با حضور امام جمعه مشهد، مدير حوزه علميه خراسان، استاندار خراسان رضوي، شهردار مشهد و برخي از مسئولان و روحانيان اين شهر كلنگ آن زده شد.
منبع:حوزه