13 آبان 1400 29 (ربیع الاول 1443 - 29 : 03
کد خبر : ۵۵۹۹۵
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۵
استاد حوزه علميه قم بابيان اين‌كه قرآن كتاب زندگي و هدايت انسان است، به تبيين 10 شاخصه زندگي قرآني و متعالي در سوره حمد و بقره پرداخت.
عقیق:حجت‌الاسلام محمد حاج ابوالقاسم، سخنران حرم حضرت فاطمه معصومه (س) در آستانه كريمه اهل‌بيت (ع) بابيان اين‌كه قرآن كتاب زندگي و هدايت انسان است، به تبيين 10 شاخصه زندگي قرآني و متعالي در سوره حمد و بقره پرداخت.
وي افزود: نخستين شاخصه زندگي قرآني كه در سوره حمد بيان‌شده توكل بر خداوند است و به مؤمنان يادآوري شده كه انسان مؤمن تمام زندگي خود را با توكل به خدا آغاز مي‌كند و در تمامي امور خود بر خداوند تكيه دارد.
سخنران حرم حضرت فاطمه معصومه (س) با اشاره به اين‌كه شكرگزاري يكي ديگر از درس‌هاي قرآن براي مؤمنان است، تصريح كرد: انسان بايد در همه حال شكرگزار نعمات الهي باشد و همواره از خداوند به سبب نعمت‌هايي كه به او داده است قدرداني و تشكر كند و تجلي شكرگزاري در رضايت‌مندي انسان از خداوند قابل‌مشاهده است.
حجت‌الاسلام حاج ابوالقاسمي بابيان اين‌كه سومين شاخصه زندگي قرآني مهرباني است، ادامه داد: قرآن به ما مي‌فرمايد كه خداوند بخشاينده و مهربان است و ماهم بايد به تبعيت از معبود خود باهم مهربان بوده و در روابط فردي و خانوادگي خود مهرباني را اصل قرار داده و سعي كنيم نسبت به هم مهربان باشيم و از خشونت عليه يكديگر پرهيز كرده و همدلي و هم‌زباني را الگوي خود قرار دهيم كه در قرآن 118 بار صفت رحمان و رحيم بودن خداوند مورد تأكيد قرارگرفته است.
وي اظهار كرد: توجه به معاد و روز قيامت از ديگر شاخصه‌هاي زندگي مؤمنانه است و در قرآن كريم همواره انسان به گرايش به معاد و آماده شدن براي اين روز دعوت‌شده و يكي از وجوه تمايز جامعه اسلامي از جوامع غربي همين آمادگي براي آخرت و معاد است درحالي‌كه در جوامع غربي معاد بي‌معنا بوده و تنها براي ساخت زندگي همين دنيايي تلاش مي‌كنند.
سخنران حرم حضرت فاطمه معصومه (س) با اشاره به اين‌كه يكي ديگر از شاخصه‌هاي جامعه ديني عبادت خداوند است، گفت: جامعه ديني به عبادت پايبند بوده و عبادت يكي از بخش‌هاي مهم زندگي روزانه آنها را تشكيل مي دهد.
حجت‌الاسلام حاج ابوالقاسمي عبادت جمعي را ديگر شاخصه زندگي قرآني عنوان كرد و گفت: اسلام دين عبادت و هويت جمعي است و در اسلام هيچ‌چيز محبوب‌تر و باشكوه‌تر از عبادت جمعي نيست.
وي جست‌وجوي صراط مستقيم را از شاخصه‌هاي مهم زندگي مؤمنانه برشمرد و افزود: قرآن همواره به دنبال معرفي صراط مستقيم به ما بوده و ما را در اين مسير هدايت مي‌كند و از ما مي‌خواهد در زندگي قرآني خود از الگوهاي برجسته يعني پيامبران، رهروان پيامبران يعني ائمه (ع)، شهدا و صالحين الگوبرداري كنيم.
استاد حوزه علميه قم اجتناب از شيوه زندگي منحرفانه را ديگر شاخصه زندگي قرآني عنوان كرد و گفت: در زندگي قرآني انسان حق ندارد خود را به دشمن شبيه كند و در مقابل دشمن تواضع به خرج دهد و خواسته‌هاي دشمن را بپذيرد چون دشمن جز به نابودي ما راضي نخواهد شد و رسول خدا (ص) هم در رهنمودهاي خود بيان كرده‌اند كساني كه با دشمن سازش كرده و خود را به شكل دشمن درمي‌آورند (سبك زندگي غربي) دشمن ايشان و دشمن خداوند هستند.
حجت‌الاسلام حاج ابوالقاسم با اشاره به اين‌كه در زندگي قرآني مؤمن براي رسيدن به سبك زندگي قرآني تلاش مي‌كند، يادآور شد: در زندگي انسان مؤمن مسجد و دين‌مداري در متن زندگي مردم است اما بسياري از كليساها در غرب دچار انزوا شده‌اند.


منبع:حج
211008
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: