19 مهر 1400 5 (ربیع الاول 1443 - 17 : 22
کد خبر : ۵۳۶۳۴
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۳
گفتگو با حاج رضا نبوی مداح اهل بیت
مداحی شغل نیست بلکه وظیفه ای است که امام حسین (ع) پس از انتخاب مداح این وظیفه را به او محول کرده است و اولین شرط ورود به مداحی عشق است.
عقیق:حاج رضا نبوی درسال ۱۳۴۲در اهواز و در خانواده ای عاشق اهل بیت دیده به جهان گشود. وی اصالتا خود را شیرازی می داند چراکه به گفته خودش زادگاه پدری حاج رضا ایزدخواست فارس است.
در سالروز شهادت هفتمین خورشید آسمان ولایت وامامت به سراغ حاج رضا نبوی رفتیم تا با این مداح کشورمان دقایقی را به گفتگو بنشینیم اینک ماحصل این گفتگو تقدیم می شود.

به عنوان سرآغاز بحث لطفا بفرمایید شما از چه زمانی وارد عرصه مداحی اهل بیت شدید؟

از سن ۸ سالگی جذب کلاس های قرآنی مسجد محل شدم. قرآن خوانی تاثیر بسزایی در گرایش من به مداحی داشت .یادم هست در مسجد محل هیئت سرودی به نام حضرت علی اصغر (ع) تشکیل دادیم که بنده سرپرستی آن را بر عهده داشتم البته گاهی اوقات برای خودم به تقلید از روضه خوان های قدیم مثل مرحوم کافی مداحی می کردم اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در زمان جنگ بود که با نواهای شورانگیز حاج صادق آهنگران و در کنار ایشان مداحی را بطور حرفه ای فرا گرفته وسپس درعملیات های مختلف مداحی می کردم.

گفتید مداحی را از دوران دفاع مقدس آغاز کردید یادتان هست در کدام عملیات ها مداحی کردید؟

در عملیات های زیادی به عنوان مداح در کنار رزمندگان حضور داشتم که الان حضور ذهن ندارم اما اگر بخواهم به صورت کلی بگویم بجز دو عملیات بیت المقدس و طریق القدس که به عنوان نیروی بسیجی درعملیات شرکت داشتم و در بقیه مداحی کردم.

از آقای آهنگران یاد کردید لطفا بفرمایید از محضر چه اساتید دیگری بجز ایشان بهره مند شدید؟

بنده چندان به صورت حضوری از محضراساتید بهره نبردم و همانطورکه گفتم نوار کاست های مرحوم کافی را بسیار گوش می دادم و از محضر حاج صادق آهنگران هم هرگاه فرصتی پیش می آمد استفاده می کردم پس از جنگ نیزبعضاً ازاساتیدی چون،«حاج اشرف کاشانی،حاج اصغر سید منش اصفهانی، حاج ملامحمد حسین بهاری (پدر بزرگوار شهید) واستاد آهنگران درس های خوبی یاد گرفتم.

به نظر حاج رضا نبوی ویژگی های بارز یک مداح چه چیزهایی می تواند باشد؟

اولین مشخصه بارز یک مداح اخلاص است و اخلاق نیکو، مطالعه زیاد، خواندن روضه های مستند و اشعار قوی ،ارتباط با علما و از همه مهمتر ولایت پذیری از دیگر شاخصه های یک مداح می باشد.

به نظر جنابعالی چه عواملی در موفقیت یک مداح نقش دارد؟

مداحی که همیشه خودش را در نقطه نیاز بداند واحساس یادگیری داشته باشد وهرگز خود را مستغنی از آموختن نداند می تواند به قله های موفقیت برسد.

مداحی شغل است یا عشق؟

مداحی شغل نیست بلکه وظیفه ای است که امام حسین (ع) پس از انتخاب مداح این وظیفه را به او محول کرده است و اولین شرط ورود به مداحی عشق است موضوعی که وجود دارد این است که متاسفانه برخی به جای مداحی، دکان بازکرده اند من خطاب به همه مداحان عزیز می گویم برای رضای خدا بخوانید نه برای رضای بانی مجلس، چون اگر کسی برای خدا نخواند مطمئن باشد هیچ پیشرفتی نخواهد داشت و اگر هم چند روزی موفقیتی حاصلش شود همان چند روز است و بس.
اما یک سخن هم با بانیان مجلس دارم و آن اینکه اگر همانطور که یک بانی برای پذیرایی مجلسش سنگ تمام می گذارد که باید چنین باشد برای مداح هم جانب انصاف را رعایت کند و حق او را پرداخت نماید بساط این ناهنجاری اخیری که دامنگیر مداحان شده (تعیین حق القدم ) برچیده می شود.


شما در اکثر یادبودهای شهدا حضور داشتید به نظر شما وظیفه مردم در برابر خون شهدا چیست؟

در یک جمله می گویم وظیفه مردم رساندن پیام نسل دفاع مقدس به نسل امروز و ترویج فرهنگ شهادت است.

چه توصیه ای به مداحان جوان دارید؟

اولا بنا به سفارشات اهل بیت، عامر و عامل فضائل ایشان باشند دوماً مداحان امورات خود را به خدا واهل بیت واگذار کنند و مطمئن باشند این بزرگورآنان را رها نخواهند کرد. سوماً برای شاخص شدن در جامعه دست به هر کاری نزنند و صداقت ،اخلاص ؛ذوق وسلیقه را چاشنی کار خود قراردهند و درآخر خود را یک نوکر واقعی ائمه به ویژه حضرت سیدالشهداء(ع) بدانند و ایمان داشته باشند که اگر چنین عمل کنند ارباب آن ها را شاخص خواهد کرد.

به عنوان آخرین سوال احساس خود را نسبت به این کلمات بفرمایید؟

مداح: مروج فضائل ومصائب اهل بیت

روضه: با مصائب اهل بیت پرواز کردن

امام حسین (ع): مرثیه شور و شعور و عاطفه

کربلا : کعبه جان های عاشق

شهداء: رستگاران مسلم تاریخ

منبع:بنیاد دعبل

گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر:
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
|
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۹
چه عجب از لخت شدن تو هئیت ها نپرسیدی؟!