29 آبان 1401 26 ربیع الثانی 1444 - 27 : 07
کد خبر : ۴۸۱۹۹
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۹
عوامل بسیاری هستند که بر پذیرش و اجابت دعا موثرند گاه ممکن است انجام عملی یا بی توجهی به فریضه ای خاص باعث شود حتی دعای پاکان و صالحان نیز پذیرفته نشود.
عقیق:یکی از واجبات دین مبین اسلام که در آیات و روایات، فراوان مورد توصیه و تاکید قرار گرفته، امر به معروف و نهی از منکر است به گونه ای که در روایات معصومین (ع) و اقوال بزرگان بارها این مسئله تصریح شده است.
خداوند متعال در آیه 104 سوره مبارکه آل عمران می فرماید: «وَ لْتَكُنْ مِنْكُمْ اُمَّةٌ يَدْعُونَ إلَى الْخَيْرِ وَ يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ يَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ»؛ «بايد از ميان شما گروهى باشند كه به خير دعوت كنند و به خوبى فرمان دهند و از بدى باز دارند. اينان رستگارانند».
امیرمومنان علی (ع) می فرمایند: «نهايت دين، امر به معروف و نهى از منكر و بر پا داشتن حدود [الهى] است.»
پيامبر خدا (ص) می فرمایند: «جبرئيل نزد من آمد و گفت: اى احمد! اسلام ده بخش است... هفتمين بخش آن امر به معروف است و آن [نشانگر] وفاست.»
همان حضرت (ص) همچنین فرموده اند: «خداوند تبارك و تعالى مؤمن ضعيفى را كه هيبت و صلابت ندارد دشمن مى دارد. او كسى است كه نهى از منكر نمى كند.»
امیرمومنان علی (ع) نیز فرموده اند: «و هر كه نهى از منكر كند، بينى كافران (منافقان) را به خاك مالد.»
رسول اکرم (ص) می فرمایند: «محبوبترين جهاد نزد خداوند عزّ و جلّ، سخن حقى است كه به پيشواى ستمگر گفته شود.»
آموزه های روایی همچنین عواقب سوء بی توجهی و عدم اهتمام نسبت به فریضه امر به معروف و نهی از منکر را گوشزد کرده اند.
رسول گرامی اسلام (ص) در این باره می فرمایند: «هرگاه [مردم] امر به معروف و نهى از منكر نكنند، و از نيكان خاندان من پيروى ننمايند، خداوند بَدان آنها را بر ايشان مسلط گرداند، و در اين هنگام نيكانشان دعا كنند و دعايشان مستجاب نشود.»

پی نوشت ها:
غررالحکم
نهج البلاغه
کنزالعمال
منبع:قدس
211008
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: