08 فروردين 1401 25 شعبان 1443 - 57 : 20
کد خبر : ۴۷۴۹۲
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۲:۳۳
قائم مقام سابق ستاد اقامه نماز گفت: اگر می‌خواهیم مردم به رفتار و فرهنگ دینی پایبند باشند باید از سروسامان دادن به مسائل کلان شروع کنیم در این صورت مسائل ریز و خرد جامعه هم درست می‌شود.
عقیق: حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی کلباسی با بیان این‌که «اینکه بگوییم مردم از ارزش‌ها و اخلاق دینی فاصله گرفته‌اند کار ساده و آسانی نیست» اظهار کرد: شاید در برخی از ظواهر جامعه شاهد باشیم که مردم آن رفتار و الگوی دینی را رعایت نمی‌کنند ولی این رفتار را نمی‌توانیم به کل جامعه تعمیم بدهیم. شاید در جاهایی دچار فاصله و غفلت شده‌ایم ولی نمی‌توانیم قاطعانه بگوییم که جامعه ما دین‌زده شده است.
وی افزود: متأسفانه در برخی از لایه‌های جامعه رفتارهایی که مورد نظر دین است مراعات نمی‌شود و در این راستا عواملی وجود دارد که مهمترین آن تحیر، تناقض و تضاد در الگوهاست. امروزه جامعه ما با رسانه‌های مختلفی مرتبط است. از جمله ماهواره، فضای مجازی، فیلم‌ها و... . اینها یک نوع ارزش و رفتارها را به مردم جامعه دیکته می‌کنند و ارزش‌های دینی حرف دیگری می‌زنند.
قائم مقام سابق ستاد اقامه نماز ادامه داد: متأسفانه فشار تبلیغات بسیار وسیع، متنوع، گسترده و مجهز به ابزار هنر است. من صرفاً از ماهواره‌ها و فضای مجازی سخن نمی‌گویم، گاهی در صدا و سیمای خود ما هم سریال‌هایی به نمایش گذاشته می‌شود که رفتاری را ترویج می‌دهند که ضد دین است. پس یکی از عواملی که سبب می‌شود افراد جامعه از فرهنگ دینی فاصله بگیرند نیرومندی، وسعت و جذاب بودن رسانه‌ها و تبلیغات آنها است.
کلباسی در ادامه با اشاره به عامل بعدی که سبب دور شدن برخی از افراد جامعه از رفتار و فرهنگ دینی می‌شود، اشاره کرد و گفت: دومین عامل عدم تعلق الگوهای جامعه و بخصوص مسئولین (آن هم نه به صورت صددرصد) به برخی از مسائل است. متأسفانه در این چند سال اخیر مخالفت‌ها یا گفتمان‌ها و یا بداخلاقی‌هایی از سوی مسئولین دیده شده که مردم این رفتار مسئولین را که بسیار هم کم است به کل نسبت می‌دهند و از آن الگوبرداری می‌کنند.
وی در ادامه با بیان این‌که «انسان‌ها در مجالست و همنشینی هر چیزی که باشند خلق و خوی او را کسب می‌کنند» عنوان کرد: در احادیث دینی وارد شده که دین مردم برگرفته از حاکمان آنها است. این موردی که می‌گویم شاید در 10 یا 20 مورد اتفاق افتاده باشد ولی متأسفانه در این چند سال اخیر اختلاس‌ها و کلاهبرداری‌هایی صورت گرفته است. شاید آنها جریمه و مجازات هم شده‌اند ولی از نظر فرهنگی این رفتار تأثیر منفی می‌گذارد. البته در جامعه مسئولین متعهد و مقید بسیار زیادی هم داریم.
قائم مقام سابق ستاد اقامه نماز همچنین یادآور شد: عامل بعدی که سبب می‌شود انسان‌ها از رفتار و فرهنگ دینی فاصله بگیرند خطا در تبلیغات و نحوه برخورد با برخی از مسائل است. در حدیثی وارد شده که دلیل این‌که قوم بنی‌اسرائیل به سمت گوساله پرستی رفتند این بود که در جامعه آن زمان انسان‌های ضعیفی که خطا می‌کردند مجازات می‌شدند و اگر بزرگی خطایی می‌کرد از خطای او چشم پوشی می‌کردند. متأسفانه در مسائل تبلیغی و گفتمانی گاهی اتفاق می‌افتد که خطایی از سوی مسئولی صورت می‌گیرد. شاید این خطا هم عمد نباشد ولی مجازاتی صورت نمی‌گیرد. این امر سبب می‌شود که مردم از آن فرهنگ دینی فاصله بگیرند.
کلباسی خاطرنشان کرد: ما اگر می‌خواهیم مسائل ریز و خرد جامعه به سر و سامان برسد باید از مسائل کلان شروع کنیم. اگر مسائل کلان را نادیده بگیریم سبب می‌شود که در تحقیقات و روش‌ها دچار خطا شویم.
وی ادامه داد: اگر مسئولین روی عفاف و حجاب تکیه دارند یک عده حس می‌کنند که مخالفت با این امر یک کار پسندیده‌ای است، در حالی که مخالفت کردن با ارزش‌ها ضدفرهنگ است.
قائم مقام سابق ستاد اقامه نماز در پایان گفت: اگر می‌خواهیم آن فرهنگ‌ها و ارزش‌های دینی به جامعه برگردد مردم و نظام باید پشتیبان هم باشند و اگر جوامع به وظیفه شناسی خود عمل نکنند هرگز به پیشرفت نمی‌رسند. برای رسیدن به فرهنگ دینی نباید با ارزش‌های مطلوب مبارزه کرد.


منبع:ایسنا
211008
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: