03 آذر 1400 19 ربیع الثانی 1443 - 58 : 13
کد خبر : ۴۶۷۷
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۰
مقام معظم رهبری در دیدار جوانان خراسان شمالی به ارائه فهرستی از آسیب‌های سبک زندگی پرداختند و بیست پرسش مطرح کردند، دو پرسش‌ از این پرسش‌ها مربوط به موضوع دروغ بود.
عقیق: آیت الله "مصطفی علما"،نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه گفت: اسلام روان شناسی خاص خود را دارد. به عنوان کد بعضی از مطالب را بیان کرده است و از همین رو در اسلام از دروغ به عنوان کلید همه بدی ها یاد می شود زیرا مفسده های متعددی در آن نهفته است.
فطرت انسان به سمت راستی و راستگویی تمایل دارد

وی افزود: چون فطرت انسان به سمت راستی و راستگویی تمایل دارد و به‌ دنبال واقعیت و حقیقت است، از این رو دروغ و دروغ گویی را ناپسند می‌داند

به کسی که دروغ می گوید اعتماد مکن

آیت‌الله علما اظهار داشت: راجع به مذمت دروغ روایات فراوانی از معصومین(ع) نقل شده اس، یکی از نزدیکان امام صادق(ع) به حضرت عرض کرد به من نصیحتی بفرمایید، حضرت فرمود «به کسی که دروغ می گوید اعتماد مکن و با او رفاقت نکن»، وقتی دروغ باشد اعتماد سلب می شود.

دروغ کلید همه بدی‌ها

امام جمعه کرمانشاه تصریح کرد: اسلام روان شناسی خاص خود را دارد به عنوان کد بعضی از مطالب را بیان کرده است از همین رو در اسلام از دروغ به عنوان کلید همه بدی ها یاد می شود زیرا مفسده های متعددی در آن نهفته است.

وی افزود: مقام معظم رهبری در رهنمودهای خود بیان فرمودند که باید بررسی و رسیدگی شود که چرا در جامعه دروغ وجود دارد؟ اگر بررسی دقیق شود و مفاسد و علت های دروغ گویی مشخص شود آثار و برکات فراوانی برای جامعه و تک تک افراد در هر جایگاه و مقامی دارد.

فطرت انسان میل به صداقت و درستی دارد

آیت الله علما تاکید کرد: فطرت انسان میل به صداقت و درستی دارد اما زمانی که با مشکلی مواجه می شود، یا از انجام کاری عاجز است و یا گاهی ترس به او غلبه می کند، برای نجات خود از این مشکلات به دروغ متوسل می‌شود.

وی ادامه داد: در خانواده ای که راست گویی و صداقت بر آن حکم فرما است وقتی پدر و مادر به یکدیگر و به فرزندان خود دروغ نمی گویند خود به خود فرزندان هم متعهد به راست گویی می شوند و آن خانواده سرشار از صمیمیت و اعتماد می شود.

نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه گفت: اگر به آنچه که رضای خدا و رسول اعظم(ص) است عمل شود اخلاق و ارزش های اسلامی رنگ نمی بازد و صفات رذیله ای نظیر دروغ در بین جامعه منزوی شده و از بین می رود، به این نکته توجه داشته باشیم هر آن چه که دین دستور به آن داده منفعت و خیر آن به خود انسان و به تبع آن به جامعه بازمی گردد.

انسان دروغ گو همیشه مضطرب است

آیت الله علما در پایان تاکید کرد: انسان دروغ گو همیشه مضطرب است که مبادا دروغش فاش شود، هر کس باید برای اصلاح و رسیدن به انوار الهی صداقت را از خودش آغاز کند و با عمل خود راستگویی را ترویج دهد.

شایان ذکر است، مقام معظم رهبری در دیدار جوانان خراسان شمالی به ارائه فهرستی از آسیب‌های سبک زندگی پرداختند و بیست پرسش مطرح کردند، دو پرسش‌ از این پرسش‌ها مربوط به موضوع دروغ بود.
 
منبع:خبرگزاری رسا
کدخبرنگار211005
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: