قمیها اولین کسانی بودند که برای اهلبیت(ع) خمس فرستادند و اولین کسانی بودند که زمینهایشان را برای اهلبیت(ع) وقف کردند و امیدواریم کسانی که به این شهر مهاجرت میکنند فضای عطرآگین این شهر را خراب نکنند و فضای روحانی آن را از بین نبرند.
عقیق:حجت الاسلام و المسلمین نظری منفرد جمعه شب در مراسم عزاداری وفات حضرت معصومه(س) ضمن تسلیت سالروز وفات بی بی دو عالم اظهار کرد: در زیارتنامه حضرت به شأن و جایگاه ایشان اشاره شده است ، شان آن حضرت به حدی است که ما نمیتوانیم به طور کامل آن را درک کنیم و تنها مقداری راجع به آن مطالبی بیان میکنیم.
8 هزار امامزاده در ایران
وی با بیان اینکه بر اساس بررسیهایی که صورت گرفته است در ایران حدود 8 هزار امامزاده داریم گفت: در قم و حوالی آن قریب به 500 امامزاده مدفون هستند.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به تاریخ تأسیس قم بیان کرد: بنیانگذاران شهر قم شیعه بودند و قم را به عنوان یک شهر شیعی در سال 83 همزمان با سال ولادت امام صادق(ع)تأسیس کردند.
وی تصریح کرد: شهر قم به سرعت رشد کرد به طوری که در اواخر قرن دوم هجری یعنی در عصر امام رضا(ع) صاحب مدرسه بود.
حجت الاسلام و المسلمین نظری منفرد با بیان اینکه رشد علمی قم موجب شد که مورد توجه ائمه(ع) قرار گیرد گفت: روایاتی از ائمه(ع) در مورد قم بیان شده است که روایات بسیار مهمی هستند .
وی با اشاره به روایاتی که امام صادق(ع) و امام رضا(ع) در مورد جایگاه قم بیان کردهاند افزود: شهر قم امروز به جایگاهی رسیده است که هر جا حرفی از حوزه دین زده میشود حوزه مقدسه قم در آنجا مطرح است.
استاد حوزه علمیه قم ابراز داشت: وهابیها و تکفیریها سعی میکنند که مردم را فریب دهند ولی در واقع چیزی برای بیان ندارند گفت: بحر مواج علوم اهلبیت(ع) را قمیها رواج دادند در غیر این صورت آثار دین و نبوت از بین میرفت.
وی عنوان کرد: وقتی قم به عنوان یک شهر شیعی تأسیس شد شیعیان و علاقهمندان به اهلبیت(ع) به این شهر آمدند و امامزادگان بسیاری نیز به این شهر هجرت کردند.
حجت الاسلام و المسلمین نظری منفرد با بیان اینکه قم شهری است که از ابتدا شهر اهلبیت(ع) و خاندان پیامبر(ص) بوده است گفت: قمیها اولین کسانی بودند که برای اهلبیت(ع) خمس فرستادند و اولین کسانی بودند که زمینهایشان را برای اهلبیت(ع) وقف کردند و امیدواریم کسانی که به این شهر مهاجرت میکنند فضای عطرآگین این شهر را خراب نکنند و فضای روحانی آن را از بین نبرند.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه شهر قم مرکز علم و معرفت است و روی همین جهت حضرت معصومه(ع) اظهار تمایل کردند که به این شهر بیایند گفت: در زیارت کردن باید مقام این حضرت را بیشتر بشناسیم و با توجه به مقامشان زیارت کنیم.
وی با اشاره به اینکه برخی از امامزادگان جدای از نسب، روایاتی در شأنشان صادر شده است ادامه داد: امامزادگانی که روایاتی از آنها صادر شده است بسیار کم هستند و امامزادگانی مانند حضرت ابوالفضل(ع) و حضرت زینب(س) دارای مقام و رتبه خاصی هستند که روایاتی از آنها از امامان معصوم(ع) نقل شده است.
حجت الاسلام و المسلمین نظری منفرد با بیان اینکه حضرت معصومه(س) از امامزادههایی است که روایاتی در مورد او صادر شده است گفت: کراماتی که در طول تاریخ از حضرت معصومه(س) به منصه ظهور رسیده است، گواهی برای عظمت بی بی است که نشان از تجلی حضرت زهرا(س) در دخترشان دارد.
وی با بیان اینکه شخصیتهای بزرگی به حضرت عنایت داشتند و برای زیارت حضرت به قم میآمدند اظهار کرد: بزرگانی مانند ملاصدرا از حضرت طلب علم میکردند و با توسل به ایشان به جواب سؤالاتشان میرسیدند.