01 مرداد 1401 24 ذی الحجه 1443 - 51 : 19
کد خبر : ۴۶۴۸۳
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۱
با حضور زايران ايراني در حرم حضرت ابوالفضل العباس؛
جشن ميلاد يازدهمين اختر تابناك آسمان امامت و ولايت امام حسن عسكري(ع) از سوي بعثه‌ مقام معظم رهبري و با حضور صدها تن از زايران و مجاوران حسيني در سرداب حرم مطهر حضرت ابوالفضل برگزار شد.
عقیق: همزمان با شب ميلاد يازدهمين اختر تابناك آسمان امامت و ولايت امام حسن عسكري(ع) ويژه برنامه‌اي به همت بعثه مقام معظم رهبري با حضور زايران ايراني در سرداب حرم مطهر حضرت ابوالفضل العباس(ع) برگزار شد.
حجت الاسلام سيدرضا موحد مدرسي در اين مراسم با تشريح فضائل و مناقب آن امام همام اظهار داشت: اگر خود را شيعه ائمه اطهار مي‌دانيم، بايد سيره و سبك زندگي آن بزرگان را الگوي خود قرار دهيم، در غير اين صورت بهره‌اي از معارف اهل بيت نبرده‎ايم.
وي با اشاره به اين‌كه آموزه‌هاي اهل بيت عصمت و طهارت برگرفته از مفاهيم عالي ديني، قرآني و نبوي است، خاطرنشان كرد: با اين اوصاف حركت در مسير اهل بيت، برابر با عمل به آموزه‌هاي ديني، قرآني و نبوي خواهد بود، بنابراين حضور در اين سرزمين مبارك را غنيمت بشماريد.
حجت الاسلام مدرسي در ادامه با اشاره به احاديثي از امام حسن عسكري (عليه‌السلام) گفت: آن حضرت فرموده‌اند؛ امانت مردم را رد كنيد، چه مؤمن باشد و چه فاسق، اين حديث مبارك نشان از اوج نگرش اهل بيت نسبت به مكارم اخلاقي است.
اين خطيب برجسته با تأكيد بر اين‌كه خيانت در امانت از ديدگاه آموزه‌هاي ديني و قرآني نيز مذموم است، تصريح كرد: پيامبران كه رهبران جامعه ديني هستند و در همه ابعاد، پيوسته بايد الگوي زيبا و كامل زندگي و معونيت باشند در قرآن كريم به عنوان امانتداران و انسان‌هاي امين معرفي شده‌اند.
گفتني است، اين جشن كه با حضور گسترده زايران ايراني همراه بود؛ با مولودي‌خواني يكي از مداحان اهل بيت عصمت و طهارت پايان يافت.
امام حسن بن على (ع)، كه شيعيان ايشان را «امام حسن عسكرى (ع) » مى‏نامند، در روز جمعه، مصادف با هشتم ربيع الثانى سال ۲۳۲ قمرى، در مدينه منوّره ديده به جهان گشود.
ايشان، امام يازدهم شيعيان و پدر ارجمندش امام على النقى (ع) است. نام مادرش، «حديث» است و براى اين بانوى پرهيزكار و شايسته، نام‏هاى ديگرى چون «سليل»، «سوسن» و «جدّه» نيز گفته شده است.
با تولد امام حسن عسكرى (ع)، در مدينه منوّره شور و شعف ويژه اى در خاندان پيامبر (ص) و دوستداران اهل بيت (ع) به وجود آمد و حرم اهل بيت (ع) را غرق در شادى و شادمانى نمود.
درباره تاريخ روز تولدش، روزهاى ديگرى چون چهارم و دهم ربيع‏الثّانى نيز گفته شده است. وليكن قول مشهور علما و مورخان شيعه، همان است كه نقل كرديم.
تولد امام حسن عسكرى (ع) در مدينه منوّره، مقارن بود با خلافت «متوكل عباسى» (دهمين خليفه سلسله عباسيان). متوكل، كه از خلفا و حاكمان ستمگر تاريخ و از دشمنان سرسخت خاندان پيامبر (ص) بود، نسبت به عموم علويان، به ويژه «امام على النقّى (ع) » و فرزندش «امام حسن عسكرى (ع) »، تضييقات و فشارهاى زيادى اعمال نمود و در سال ۲۳۶ قمرى، آنان را از مدينه به سامرا فراخواند و از نزديك آن بزرگواران را، تحت نظر و مراقبت خويش قرار داد.
سرانجام، در سال ۲۶۰ قمرى، امام حسن عسكرى (ع) از سوى «معتمد عباسى» (پانزدهمين خليفه سلسله عباسيان)، مسموم و پس از چند روز بيمارى، در هشتم ربيع الاوّل به شهادت رسيد.


منبع:حج
211008
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: