10 ارديبهشت 1401 29 رمضان 1443 - 04 : 00
کد خبر : ۴۵۵۱۰
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۵
استاد حاج سلیم مؤذن‌زاده اردبیلی فخرالذاکرین ایران است که سال‌ها در رثای اهل بیت عصمت و طهارت(ع) مداحی کرده است.
عقیق:استاد حاج سلیم مؤذن‌زاده اردبیلی فخرالذاکرین ایران است که سال‌ها در رثای اهل بیت عصمت و طهارت(ع) مداحی کرده است. وی حنجره خود را یک ودیعه الهی می‌داند که آن را وقف ائمه‌هدی(ع) کرده است. حاج سلیم از مداحی در حرم امام رضا(ع) و زیارت ایشان می‌گوید، این گفت و‌گو را بخوانید.

استاد مؤذن‌زاده اردبیلی! گویا مداحی در خاندان شما موروثی است، درست است؟
بله، پدربزرگ، پدر و برادرانم از مداحان به نام بودند که بنده آخرین بازمانده از نسل آنها هستم که به عنایت خدا هنوز هم در رثای اهل‌بیت(ع) می‌خوانم.

مداحی شما بسیار متفاوت است، این صدا و لحن برای شما از گذشته به ارث رسیده است؟
بله، مرحوم پدرم صدای رسا و بلندی داشتند و صدای بنده در برابر صدای ایشان بسیار ناچیز است. پدرم در آن سال‌هایی که وسایل صوتی مثل امروز در میان مردم شهر و روستاها گسترده نبود، بالای بام مسجد می‌رفتند و اذان می‌گفتند و جالب این که صدای ایشان به روستاهای دیگر هم می‌رسید که به لطف خدا من هم بی‌نصیب نبوده‌ام و این صدا و لحن مداحی را از پدر به ارث برده‌ام.

تا به حال تجربه مداحی در اماکن مختلف را داشته‌اید آیا این تجربه در حرم امام رضا(ع) هم برای شما اتفاق افتاده است؟
بله و چندین نوبت اتفاق افتاده و بارها در مراسم مختلف به دعوت آستان قدس رضوی در حرم امام رضا(ع) مداحی کرده‌ام که البته این مداحی‌ها هم نعمت الهی است که توانسته‌ام در بارگاه ثامن‌الحجج(ع) و میان زائران ایشان به ساحت اهل‌بیت(ع) عرض ادب کنم.

این‌که می‌گویند مداح باید اهل دل باشد یعنی چه؟
به این معنی است که مداح باید اهل معرفت باشد، دلش با خدا و اهل‌بیت(ع) انس و الفت ویژه داشته‌باشد و از همه مهمتر این‌که زندگی خودش را وقف ترویج ارزش‌های دین کند که در این شرایط اهل دل خواهد بود و در میان مردم هم جایگاه ویژه‌ای پیدا می‌کند.

و مهمترین نکته‌ای که مداحان باید به آن توجه کنند، چیست؟
به آنچه می‌گویند، عمل کنند تا کلام آنها بر دل مردم بنشیند، مداحی که در رثای اهل بیت(ع) می‌خواند، باید در زندگی خود به سیره این بزرگواران توجه کند.


منبع:روضه
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: