25 مهر 1400 11 (ربیع الاول 1443 - 58 : 18
کد خبر : ۴۴۹۵۶
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۴
هر جوانى كه در دوره جوانى اش ازدواج كند، شيطانش فرياد برآورد كه اى واى! دينش را از [گزند] من حفظ كرد.
عقیق: ازدواج از سنت های نبوی و به تصریح روایات از لوازم تکمیل دین است، از این رو در آموزه های دینی بسیار به آن تاکید می شود.
خداوند در آیه 21 سوره مبارکه روم می فرماید: «و از نشانه هاى او اين است كه براى شما از خودتان جفت هايى آفريد تا بدان ها آرام گيريد و ميانتان دوستى و مهربانى نهاد. همانا در اينها نشانه هايى است براى مردمى كه مى انديشند».
رسول اکرم (ص) نیز درباره اهمیت موضوع ازدواج می فرمایند: «در اسلام هيچ بنايى ساخته نشد كه نزد خداوند عزّ و جلّ محبوبتر و ارجمندتر از ازدواج باشد.»
امام رضا (ع) نیز در این باره می فرمایند: «اگر درباره ازدواج و پيوند، آيتى محكم و سنّتى پيروى شده [از رسول خدا (ص)] هم نبود باز نيكى به خويشاوند و مأنوس شدن با بيگانه، كه خداوند در اين امر قرار داده است، انگيزه اى بود كه خردمند صاحبدل به ازدواج رغبت كند و انسان موفّق درست انديش به آن بشتابد.»
رسول اکرم (ص) درباره آثار ازدواج فرموده اند: «هر جوانى كه در دوره جوانى اش ازدواج كند، شيطانش فرياد برآورد كه اى واى! دينش را از [گزند] من حفظ كرد.»
بنابر آموزه های روایی ازدواج و عمل به سنت نبوی حتی بر اعمال و واجبات و مستحبات فرد و نیز زندگی مادی او اثر دارد.
پیامبر خدا (ص) فرموده اند: «ازدواج كرده خفته نزد خدا فضيلت دارد بر ازدواج نكرده روزه گير شب زنده دار.»
همان حضرت (ص) می فرمایند: «مردان بى همسر خود را زن دهيد؛ زيرا با اين كار خداوند اخلاق آنان را نيكو مى گرداند و روزى هايشان را زياد مى كند و بر جوان مردي هاى آنان مى افزايد.»
رسول اکرم (ص) می فرمایند: «زن بگيريد كه ازدواج كردن روزى شما را بيشتر مى كند.»
همچنین، فرموده اند: «بدترين افراد شما عزب هاى شمايند؛ دو ركعت نماز فرد متأهل بهتر است از هفتاد ركعت نماز فرد غيرمتأهل.»

پی نوشت ها:
بحارالانوار
کنزالعمال
میزان الحکمه
منبع:قدس
211008
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: