03 بهمن 1401 2 رجب 1444 - 00 : 21
کد خبر : ۴۴۹۰۱
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۶:۴۶
قره‌شیخلو؛
رئیس سازمان دارالقرآن با بیان اینکه فعالیت مؤسسات مشکلی در جلسات قرآن مساجد ایجاد نمی‌کند، گفت: در گذشته فعالیت قرآنی مساجد به تنهایی پاسخگوی نیاز جامعه بود اما اکنون برای پیشبرد اهداف قرآنی باید از تمامی ظرفیت‌ها استفاده کنیم.
عقیق:«مهدی قره‌شیخلو» رئیس سازمان دارالقرآن در گفت‌وگویی با بیان اینکه مؤسسات قرآن برای توسعه برنامه‌های قرآنی تشکیل شدند، اظهار داشت: فعالیت مؤسسات قرآنی در موازات برگزاری جلسات قرآن مساجد نیستند چرا که با گذشت زمان مؤسسات و مساجد کارکرد جدیدی پیدا کردند که فعالیت هر کدام نمی‌تواند اقدامات دیگری را زیر سؤال ببرد.

فعالیت‌های قرآنی مؤسسات خللی در جلسات قرآن مساجد ایجاد نمی‌کند

وی با بیان اینکه در گذشته فعالیت قرآنی مساجد به تنهایی پاسخگوی نیاز جامعه بود، افزود: هم‌اکنون با توجه به نیاز افراد مساجد به تنهایی نمی‌توانند به فعالیت بپردازند بنابراین باید در کنار مساجد اماکن دیگری را نیز برای جذب مردم به فعالیت‌های قرآنی در نظر بگیریم چرا که موقعیت کنونی با 50 سال پیش متفاوت است.

قره‌شیخلو با اشاره به اینکه فعالیت مؤسسات قرآنی موجب کمرنگ شدن جلسات قرآنی مساجد نمی‌شود، خاطر نشان کرد: مؤسسات و مساجد هر کدام کارکردهای خود را دارند و تداخلی در برنامه‌های آنها وجود ندارد اما با این وجود مسئولان باید مواظب باشند که فعالیت یکی باعث تضعیف دیگری نشود تا با هماهنگی بیشتر هدفی واحد را دنبال کنند.

لزوم ساماندهی مساجد و ارائه طرح‌های کارآمد

رئیس سازمان دارالقرآن به ظرفیت عظیم مساجد برای فعالیت‌های قرآنی اشاره کرد و گفت: متأسفانه از این ظرفیت عظیم به درستی استفاده نشده است؛ در کشور مساجد بسیاری وجود دارد که در روز تنها یک وعده نماز جماعت در آن اقامه می‌شود در حالی که می‌توان از این مکان مقدس برای ارتقای فعالیت‌های مذهبی و قرآنی بهتر استفاده کرد.

وی با بیان اینکه بیشتر مساجد تنها در ایام محرم و صفر فعالیت پویایی دارند، افزود: برای بازدهی مناسب فعالیت‌های قرآنی باید ابتدا مساجد را ساماندهی و مسئولیت آن را روشن کرد و سپس با ارائه طرحی کارآمد ظرفیت‌های عظیم مساجد را به بهترین شکل ممکن مورد استفاده قرار داد.

توسعه جلسات حفظ قرآن در مساجد با راه اندازی 50 جلسه محوری

رئیس سازمان دارالقرآن با بیان اینکه باید از تمامی ظرفیت‌های موجود برای توسعه فرهنگ قرآنی بهره گرفت، گفت: مؤسسات قرآنی با مشکل مکان مواجه هستند در حالی که در کشور فضاهای خوبی وجود دارد به طور مثال می‌توان بسیاری از فعالیت‌های قرآنی مؤسسات را در مدارس یا مساجد برگزار کرد اما به دلیل عدم وجود متولی این امر تاکنون به خوبی میسر نشده است.

قره‌شیخلو با اشاره به مشکلات موجود برای برگزاری جلسات قرآن در مساجد، خاطر نشان کرد: متأسفانه برخی متولیان مساجد عرصه را برای حضور فعال و مستمر اساتید قرآن تنگ کردند به همین جهت آنها جلسات قرآن را در حسینیه‌ها و منازل برگزار می‌کنند تا مشکلی در مدیریت زمان و برنامه‌ریزی‌ها ایجاد نشود.

رئیس سازمان دارالقرآن به راه‌اندازی 50 جلسه ثابت و محوری حفظ قرآن کریم اشاره کرد و افزود: زمانی که این طرح اجرایی شد مهم‌ترین هدف ما تحقق مطالبه رهبری و توسعه جلسات حفظ قرآن در مساجد بود به همین جهت بیشتر این جلسات را در مساجد برگزار کردیم.

امکانات را به درستی مورد استفاده قرار نمی‌دهیم

وی با بیان اینکه وجود 60 هزار مسجد برای تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم ظرفیت عظیمی است، گفت: باید تمامی ظرفیت‌های موجود را تجمیع کنیم تا به مطالبه رهبری دست یابیم که در این راستا بهره‌گیری از ظرفیت مساجد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

رئیس سازمان دارالقرآن با اشاره به اینکه در کشور ما امکانات زیاد است اما نحوه استفاده از آنها درست نیست، افزود: نه تنها مدارس، مساجد و حسینیه‌ها بلکه موقوفات کشور نیز ظرفیت عظیمی برای توسعه آموزش قرآن هستند که با هماهنگی بیشتر می‌توان امکانات موجود را کنار هم قرار داد تا جریان و موجی قرآنی در کشور ایجاد شود.


منبع:فارس
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: