21 خرداد 1401 12 ذی القعده 1443 - 04 : 14
کد خبر : ۴۴۶۰۳
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۱
در جدیدترین استفتاء از مرجع عالیقدر آیت الله مکارم شیرازی؛
در ادامه جواب آیت الله العظمی مکارم شیرازی پیرامون "اهانت به خلفا در مجالس فرحة الزهرا" و "انجام اعمال زشت در روز نهم ربیع الاول" را بخوانید.

عقیق: 1 – اهانت به خلفا در مجالس فرحة الزهرا

اهانت به بعضی خلفاء در نهم ربیع الاول که در نظر عده ای ایام فرحه الزهراء نامیده شده، چه حکمی دارد؟

لازم است از کارهایی که باعث تفرقه صفوف و ایجاد شکاف بین مسلمانان می شود خودداری شود و اهانت به مقدسات دیگران نکنند و همه ی مسلمین در برابر دشمنان اسلام متحد شوند و ما روز نهم ربیع را به مناسبت شروع ولایت و امامت حضرت مهدی (عج) جشن می گیریم و این روزی است که به نام «فرحة الزهرا» معروف است.

٢ – انجام اعمال زشت در روز نهم ربیع الاول
شیعیان در روز نهم ربیع الأوّل به مناسبت عید الزهراء(علیها السلام)مراسم جشن و سرور بر پا مى کنند. در برخى از این مراسم آنچه از سخنان رکیک، و حتّى خلاف مى دانند، مى گویند; بلکه گاه مردان، خود را به شکل زن در مى آورند! و هنگامى که به آنان تذکّر داده مى شود، به روایت «رُفِعَ القَلَمْ» استناد جسته، و مى گویند طبق این روایت، اعمال مذکور اشکالى ندارد. آیا این اعمال، جایز و موجب رضاى خدا و اهل بیت عصمت و طهارت است؟ در صورت عدم جواز، توجیه روایت رفع قلم چیست؟

اوّلا: روایتى با عنوان رفع قلم در آن ایّام مخصوص، در منابع معتبر نداریم.

ثانیاً: بر فرض، چنین چیزى باشد (که نیست) مخالف کتاب و سنّت است، و چنین روایتى قابل پذیرفتن نیست، و حرام و گناه در هیچ زمانى مجاز نیست. همچنین سخنان رکیک و کارهاى زشت دیگر.

و ثالثاً: تولّى و تبرّى راههاى صحیحى دارد، نه این راههاى خلاف.


منبع:باشگاه خبرنگاران
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: