عقیق:به نقل از مركز ارتباطات و بين الملل شوراي اسلامي شهر تهران؛ رييس كميته عمران شوراي اسلامي شهر تهران با اشاره به بازديدي كه از صحن حضرت زهرا (س) در نجف اشرف داشته است گفت: امام خميني (ره) در زمان دفاع مقدس فرمودند «راه قدس از كربلا ميگذرد» و رزمندگان اسلام را تشويق كردند تا عليه رژيم بعثي بجنگند و راه كربلا را باز كنند.شاكري تصريح كرد: از اين جمله امام خميني (ره) پيداست كه ايشان آينده نگري داشتند و به نظر ميرسد راهپيمايي اربعين و هلال مقاومتي كه بين كشورهاي ايران، عراق، سوريه و لبنان شكل گرفته همان مسيري است كه حضرت امام ترسيم كرده بودند و به فضل خداوند راهپيمايي هايي اربيعن، آزادي قدس را در پي خواهد داشت.
وي در بخش ديگري از اظهارات خود گفت: در اين سفر به همراه چمران و اساتيد دانشگاه اميركبير بازديدي از صحن حضرت زهرا (س) در شهر نجف اشرف داشتيم و در جريان امور قرار گرفتيم. در ستاد بازسازي عتبات عاليات در حال حاضر گروه قابل توجهي از عاشقان اهل بيت به صورت تخصصي بازسازي عتبات را در شهرهاي كربلا، كاظمين، نجف، سامرا و برخي ديگر از نقاط عراق به عهده گرفته اند و كارهاي بسيار بزرگي انجام دادهاند.
رئيس كميته عمران شوراي شهر تهران خاطرنشان كرد: اين مكانهاي مقدس مورد توجه مردم ايران قرار دارد و هزينه بازسازي آنها كاملا از وجوه و نذورات مردمي و از طرق مختلف يعني به صورت نقدي، واريز پول به حساب بانكي و روشهاي جديدي مانند استفاده از اپراتور همراه اول تأمين ميشود.
صحن حضرت زهرا (س) با بيش از ۲۰۰ هزار متر مربع زيربنا، بزرگترين سراي زيارتي جهان اسلام
وي ادامه داد: يكي از كارهاي بزرگي كه ستاد بازسازي عتبات عاليات انجام ميدهد ساخت بزرگترين مجموعه صحن و سراي زيارتي در جهان اسلام است به گونهاي كه حتي توسعه مسجدالحرام نيز از نظر سطوح زيربنايي به اندازه آن نيست؛ اين كار بزرگ و ارزشمند احداث صحن حضرت زهرا (س) است كه بيش از ۲۰۰ هزار متر مربع زيربنا دارد و در يك ساختمان ۴ طبقه دركنار مرقد شريف حضرت علي (ع) در حال ساخت است.
شاكري تصريح كرد: در حال حاضر اسكلت و سقفهاي اين صحن احداث شده و پيش بيني ميشود تا پايان سال ۹۴ آماده بهره برداري شود. نكته جالب اين است كه اين ساختمان از كنار محل زيارت امام سجاد آغاز و تا جوار گنبد و بارگاه اميرالمومنين ادامه مييابد.
وي افزود: اين مسير، همان مسيري بوده است كه حضرت سجاد (ع) براي زيارت جد خود در زماني كه مرقد حضرت علي مخفي بوده عبور ميكردند. بعد از بررسيهاي تاريخي، طراحان ايراني اين صحن را به صورت متقارن و به گونه اي طراحي كردند كه محور قدمگاه حضرت سجاد و گنبد و بارگاه امام علي (ع) در يك راستا قرار گيرند.
به گفته شاكري، بعد از اتمام ساخت اين صحن، ورودي اصلي حرم حضرت علي (ع) و ورودي شهر نجف براي زيارت از اين مسير خواهد بود.
عضو كميسيون عمران وحمل و نقل شوراي اسلامي شهر تهران خاطرنشان كرد: نكته قابل توجه ديگر اين است كه براي نخستين بار است كه در عتبات شيعه صحني به نام حضرت زهرا (س) نامگذاري ميشود اين در حالي است كه ميدانيم هيچ صحني به ويژه درعتبات خارج از ايران هم به نام ايشان نيست.
وي با اشاره به اينكه آيت الله سيستاني نيز اين نام را تأييد كرده و رهبر معظم انقلاب هم از اين نامگذاري بسيار استقبال كردهاند، گفت: صحن اين دو بزرگوارهمچون در كنار هم بودن زمان حياتشان در جوار يكديگر قرار گرفته بنابراين ميتوان گفت اين اقدام يك انتخاب بسيار خوب و ارزشمند بوده است.
شاكري در ادامه اظهارات خود گفت: ستاد بازسازي عتبات حدود ۱۵۰ اقدام تعريف شده در عتبات عاليات عراق دارد كه ساخت صحن حضرت زهرا (س) از بزرگترين اقدامات آنهاست و همه نيروهاي متخصص، مديران و كارگران آن ايراني هستند و يك فعاليت بسيار گسترده در حال انجام است.
اسكان روزانه ۳۰ هزار نفر در صحن حضرت زهرا در ايام اربعين امسال
وي تصريح كرد: صحن در حال ساخت حضرت زهرا (س) در ايام اربعين امسال محل اسكان هزاران زائر حضرت علي بود و كمك بسيار بزرگي در امر ساماندهي زائران حسيني محسوب ميشد چراكه روزانه حدود ۳۰ هزار نفر را غذا و اسكان ميدادند و شبها حداقل بيش از ۲۰ هزار نفر در ساختمانها و محوطه صحن اسكان داده شدند بنابراين شايد بتوان گفت اگر فعاليت اين ستاد در نجف نبود بخش قابل توجهي از زائران حضرت علي در مشقت و سختي قرار ميگرفتند.
رئيس كميته عمران شوراي اسلامي شهر تهران يادآورد شد: دست اندركاران اين پروژه در ايام منتهي به اربعين كار و فعاليت در صحن را كاهش داده بودند تا بتوانند به زائران كمك كنند و ميتوان گفت با اقدامات خود به نوعي جاي سازمان حج و زيارت را گرفته بودند.
شاكري خاطرنشان كرد: ستاد بازسازي عتبات عاليات چند مجتمع اقامي نيز در نجف و كربلا ساختهاند كه يكي ازآنها مجتمع اقامتي حضرت زهرا واقع در كربلاست و از سال ۹۱ به بهره برداري رسيده است و بسياري از هم وطنان در ايام منتهي به اربعين در آن اسكان داده شدند.
احداث مجتمع اقامتي سيدالشهدا به وسعت ۲۱ هزار متر مربع
وي افزود: پروژه اقامتي، رفاهي و درماني ديگري نيز به نام سيد الشهدا در حال ساخت است كه حدود ۲۱ هزار متر مربع محوطه دارد و ۱۴ هزار متر مربع زير بنا دارد. علاوه براين صحن جديدي به نام حضرت زينب در كربلاي معلي با ۱۶۰ هزار متر مربع وسعت با هدف گسترش فضاي زيارتي حرم امام حسين در دست اقدام است. علاوه بر اين موارد كارهاي مختلف خدماتي، تعميراتي، ساخت سرويسهاي بهداشتي، ارائه خدمات آتش نشاني، كفشداري و غيره از سوي ستاد بازسازي صورت گرفته است.
عضو كميسيون عمران و حمل و نقل شوراي شهر تهران تصريح كرد: اگر به سابقه تاريخي ساخت عتبات ائمه اطهار در عراق مراجعه كنيم ميبينيم همه آنها توسط ايرانيان و حكومت ايراني ساخته شده است و جاي جاي اين بقعهها و عتبات بزرگ نام ايران و شيعيان ايراني در آن ذكر شده است اگرچه در زمان صدام ملعون تلاشهاي بسياري شد تا اين آثار را از بين ببرند ولي اين اقدامات آنقدر وسيع بوده كه امكان محو آنها وجود نداشت.
وي در پايان گفت: اميدوراريم با آزادسازي بقعههاي متبركه در سوريه و به فضل خدا با آزادسازي قبور بقيع بتونيم بازسازي قبور بقيع و سوريه را به عهده بگيريم.
منبع:حج
211008