یکی از مشهورترین کتابهای شعر آیینی و مقاتل فارسی منتشر شد
کتاب حضرت رقیه علیها السلام در آینه شعر فارسی، برای نخستین بار در ۳۵۲ صفحه توسط محمد خرمفر تالیف و گردآوری شد.
عقیق: در ایام شهادت حضرت رقیه بنت الحسین علیهما السلام انتشارات طوبای محبت منتشر نمود.
انتشارات طوبای محبت در آستانه ماه صفر و ایام شهادت حضرت رقیه علیها سلام و اسارت خاندان اهل بیت علیهم السلام به شام، دو کتاب با رویکرد شعر آیینی منتشر نمود که در ذیل نگاهی گزارشی به آنها میشود:
* «حضرت رقیه علیها السلام در آینه شعر فارسی»
بر اساس این گزارش، کتاب حضرت رقیه علیها السلام در آینه شعر فارسی، برای نخستین بار در 352 صفحه توسط محمد خرم فر تالیف و گرد آوری گردید که شامل اشعاری آیینی پیرامون مناقب و مراثی دختر سه ساله امام حسین علیهما السلام در قالب های شعری: غزل، مثنوی، قصیده، مسمط، ترکیب بند، دوبیتی، چهارپاره، رباعیات می باشد. همچنین استاد ارجمند بندانی نیشابوری نیز مقدمه ای عالمانه بر این کتاب نگاشته اند. نکته مهم پیرامون کتاب ارزشمند حضرت رقیه در آینه شعر فارسی این است که تاکنون مجموعه اشعاری جامع پیرامون شخصیت عزیز حضرت رقیه علیها سلام تالیف نشده بود و این کتاب برای عموم جامعه خصوصا علاقمندان به اشعار مذهبی و اهالی ادب و فرهنگ غنی اسلامی جالب توجه خواهد بود.
*کتاب «طوفان البکاء فی مقاتل الشهداء» (معروف به جوهری)
طوفان البکا فی مقاتل الشهداء از مشهور ترین کتاب های شعر آیینی و مقتلهای فارسی است که به نثر و نظمی روان و استوار بوده و در قرن 13 و 14 بسیار مورد استفاده مردم و مومنان قرار می گرفت و به نام جوهری معروف است. ناظم این کتاب ابراهیم بن محمد باقر جوهری هراتی متوفی 1253قمری در اصفهان می باشد.
این کتاب در نقاط مختلف ایران قریب به دو قرن در مکتب خانه ها و مدارس سنتی قدیم، جز دروس اصلی آنان به حساب می آمد و تدریس می شد و بسیاری از مردم و وعاظ و ذاکرین اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام از آن بهره وافی می بردند.
این کتاب مشتمل است بر دیباچهای شامل فهرست مطالب کتاب، دوازده آتشکده و یک خاتمه. بهجز آتشکده هفتم، یازده آتشکده دیگر (هر کدام شامل چند شعله) به چهارده معصوم علیهم السلام اختصاص دارد که بزرگترین آنها، آتشکده پنجم، در ذکر مصائب امام حسین علیهالسلام است. خاتمه کتاب شامل گزارش احوال مصنف در قزوین است.
گروه تحقیقاتی انتشارات طوبای محبت طی دوسال تلاش با بررسی نسخه های قدیمی و چاپ سنگی متعدد کتاب و با تنقیح، تصحیح و تحقیق و ذکر برخی توضیحات لازم و درج منابع و تصاویر متناسب با متن، موجب احیای این اثر ارزشمند در شعر آیینی و مذهبی قدیمی کشورمان گردید. این مجموعه اشعار در 896 صفحه و با مقدمه استاد بندانی نیشابوری، منتشر شده است.
منبع:فارس