24 فروردين 1401 12 رمضان 1443 - 45 : 22
کد خبر : ۴۰۹۵۳
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۰
اکبر صحرایی خاطره‌ای از دوران کودکی و تهیه زنجیر برای حضور در مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله را بازگو کرد.
عقیق:اکبر صحرایی نویسنده پیرامون شرکت در مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) اظهار داشت: متولد شیراز هستم و دوران کودکی هم خاطره‌هایی از دروازه کازرون شیراز در ماه محرم دارم.
وی با بیان اینکه معمولا عزاداری از محلات شیراز آغاز می شد تا به شاهچراغ می‌رسید، افزود: شاه‌چراغ آرامگاهی است در شیراز که بنا بر اعتقاد شیعیان احمد بن موسی کاظم، پسر ارشد امام موسی کاظم ومحمد بن موسی، برادران امام رضا، در آن به خاک سپرده شده‌است. اکثر عزاداری‌ها از محلات قدیمی آغاز و به این آرامگاه ختم می‌شد و اکنون هم اینگونه است.
صحرایی بیان کرد: این فضای عجیب سنتی اکنون هم به همان منوال ادامه یافته و دسته‌های زنجیز زنی و سینه زنی در پایان مراسم تجمیعی در شاهچراغ برپا می کنند.
نویسنده داستان «کانال مهتاب» متذکر شد: آنچه از دوران کودکی به خاطر دارم اینکه ذوق حضور در این مراسم را داشتم، به شدت از خانواده تقاضا می کردم که مرا به این مراسم ببرند، دوران دبستان علاقه‌مند به زنجیرزنی بودم، اما به این دلیل که زنجیرزنی ترتیب خاصی داشت ما را راه نمی دادند، اما آسان‌ترین کار سینه‌زنی بود، که برای حضور در آنها مشکلی نداشتم.
وی گفت: از سوی دیگر برای شرکت در مراسم زنجیر زنی باید زنجیر تهیه می کردیم ولی به این دلیل که وضعیت خوبی نداشتیم و در جنوب شهر ساکن بودیم همواره در فکر تهیه زنجیر بودم، برای همین دنبال دسته های زنجیر زنی حرکت می کردم و تکه های زنجیر که بر زمین می افتاد با این فکر که آنها را جمع کرده و برای خودم زنجیر بسازم حرکت می کردم. اما این کار هم شدنی نبود و نشد. بالاخره اولین زنجیر را خریدم و در هیات ها شرکت کرده و زنجیر می‌زدم.
به گفته این نویسنده، در حال حاضر هم همان اعتقاد را دارم و در هیات ها شرکت می کنم، چرا که سخنرانی‌ها سبب می شود آگاهی دینی من به عنوان یک نویسنده افزایش یابد، معتقدم برای نویسنده ها و هنرمندان حضور در این مراسم ارتباطات روحی و معنوی خاصی را پدید می آورد.

منبع:فارس
211008

گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: