یکی از مراجع تقلید گفت: در منابر حسینی و مداحیها باید از تکیه بر خرافات و تحریفات پرهیز و روح حماسی واقعه عاشورا را برای مخاطبان تبیین کرد.
عقیق:آیتالله حسین نوریهمدانی در انتهای درس خارج فقه خود در مسجد اعظم اظهار کرد: ملت ایران حوادث گوناگونی را پشت سر گذاشتهاند و این وقایع همچنان ادامه دارد ولی آنچه مهم است اینکه مردم همواره باید به فقهای زمانه مراجعه کنند.
وی با اشاره به فرا رسیدن ماه محرم افزود: در این ماه طلاب و روحانیون برای تبلیغ دین به مناطق مختلف سفر میکنند تا علاوه بر تشریح و تبیین واقعه عاشورا برای مخاطبان، تاثیرپذیری انقلاب اسلامی از جریان کربلا و همچنین ضرورت درسآموزی از این واقعه عظیم را هم به آنها گوشزد کنند.
این مرجع تقلید با بیان اینکه طرح مسئله عاشورا به دو طریق امکانپذیر است، گفت: بیان مظلومیت اهل بیت(ع)، ظلم خاندان بنیامیه، قیام به حق اباعبدالله(ع) و مسائلی از این دست یک شیوه روایت است که در حال حاضر این نوع روایتگری صحیح نیست و فایدهای ندارد بلکه باید به طریقه دوم یعنی بیان علتها، انگیزهها و پیامهای عاشورا پرداخت.
وی ادامه داد: بیان انگیزههای قیام حسینی باید یکی از مهمترین بخشهای تبلیغی روحانیون در ماه محرم باشد؛ اینکه چرا اباعبدالله(ع) در روز هشتم ذیالحجه که همه به عرفات میروند به سمت کربلا حرکت کرد و چه شد که با لشکر یزید به مقابله برخاست، همه اینها دارای عللی هستند که بیان منطقی آنها میتواند برای نسل امروز عبرتآموز باشد.
آیتالله نوری همدانی با تاکید بر تبیین و تشریح نقش زنان در واقعه عاشورا از سوی مبلغان خاطرنشان کرد: از دیگر موضوعاتی که در شرایط کنونی دارای اهمیت هستند میتوان به عاشورا و احیای دین در همه ابعاد، عاشورا و امر به معروف و نهی از منکر، تحریفاتی که در واقعه کربلا از سوی مغرضان صورت گرفته و همچنین ارتباط و تاثیرگذاری عاشورا و انقلاب اشاره کرد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود به برخی خرافات و تحریفات در مورد عاشورا اشاره کرد و گفت: منابر و مرثیهها در بعضی مواقع از این خرافات تاثیر میپذیرند بنابراین باید ضمن پرهیز از چنین مسائلی، روح حماسی عاشورا را در قالب اشعار و مداحیها متجلی کرد.
وی تصریح کرد: هر عملی مانند قمه زدن که موجب وهن دین شود مذموم است چون ابزار دست دشمنان به منظور سوءاستفاده و کوبیدن تشیع به عنوان مذهبی خشن خواهد شد.
آیتالله نوری همدانی با تاکید بر حرام بودن هر عملی مانند قمهزنی که موجب سوءاستفاده دشمنان اسلام شود، عنوان کرد: امام راحل میفرمایند «خون شهدای ما امتداد خون شهدای کربلاست» به همین دلیل باید در همه سخنرانیها و خطابهها، خطوط اصلی مبارزه و جهاد در اسلام را به درستی تبیین کرد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه اگر حادثه عاشورا را به صورت تکبعدی نشان دهیم و تفسیری یک بعدی از آن داشته باشیم بزرگترین ضربه را به فرهنگ حسینی وارد ساختهایم، گفت: عاشورا تجلی ظلمستیزی است و این فرهنگ را باید در میان مردم نهادینه کرد.