13 آذر 1400 29 ربیع الثانی 1443 - 57 : 07
کد خبر : ۳۹۴۲۴
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۷
معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی ستاد اقامه نماز کشور گفت: انتظار این است که هیئت‌های عزاداری با تأسی به امام حسین(ع) در ظهر عاشورا عزاداری‌ها را رها کنند و نماز ظهر عاشورا را به امام عصر(عج) اقتدا کنند.

عقیق:سیدمحمد عبداللهی در حاشیه برگزاری سومین دوره آموزشی کوتاه‌مدت تربیت مبلغ نماز(مفتاح) در جمع خبرنگاران با توجه به در پیش بودن ایام محرم، در اهمیت برگزاری نماز ظهر عاشورا گفت: امروزه نماز باشکوه ظهر عاشورا مرزهای داخلی و خارجی را درنوردیده و همزمان در بسیاری از کشورهای منطقه و اروپایی توسط شیعیان برگزار می‌شود.

وی در ادامه به تشریح سیاست‌های حوزه فرهنگی ستاد اقامه نماز پرداخت و افزود: یکی از این سیاست‌ها شناسایی گروه‌های مؤثر بر جامعه و استفاده از ظرفیت‌های‌ آنها برای ترویج و توسعه فرهنگ نماز است.

وی با بیان این‌که «یکی از گروه‌های مؤثر بر فرهنگ‌سازی نماز، روحانیون هستند» اظهار کرد: در این بخش برنامه‌های آموزشی تعریف کردیم که یکی از آنها برنامه آموزشی تخصصی نماز طی هزار ساعت در 9 ماه است.

عبداللهی، برنامه دیگر را دوره آموزشی تربیت نیروی انسانی متخصص در استان‌ها در 120 ساعت با نام "معراج" عنوان کرد که به لحاظ تمرکززدایی در حوزه نیروهای متخصص اجرا می‌شود.

این مقام مسئول در تشریح طرح مبلغین نماز گفت: در این طرح، مبلغین در روستاها و مناطق محروم و خاص شناسایی و از آنها دعوت می‌شود در این دوره‌ها که دارای سرفصل‌های خاصی است شرکت کنند.

وی افزود: در این دوره‌ی 12 ساعته بر شیوه‌های دعوت فرزندان به نماز تمرکز شده است.

عبداللهی پیرامون اجرای طرح مفتاح در سطح کشوری نیز گفت: در مجموع 200 دوره آموزشی در کشور برگزار می‌کنیم که تاکنون 60 درصد از این طرح عملیاتی شده است.

وی یکی از سرفصل‌ها را عوامل فرهنگ‌ساز در اقامه نماز بیان کرد که باید نحوه وارد شدن در آنها و ارتباط برقرار کردن با آنها شناخته شود.

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به بخش نماز در خانواده خاطرنشان کرد: یک دوره آموزشیِ چهار ساعته، با نام "محراب" برای روحانیون پایه‌های یک تا سه با هدف انگیزشی و تخصصی‌تر اختصاص داده شده است.

عبداللهی با بیان این‌که «15 طرح "معراج" نیز در 15 استان تا پایان سال تعریف کرده‌ایم» موفقیت در عرصه‌ی سخت‌افزاری را چشمگیر و قابل توجه دانست و تصریح کرد: بیش از هزار نمازخانه بین راهی برای دسترسی آسان مردم به نمازخانه ایجاد شده؛ این نمازخانه‌ها در گردشگاه‌ها، رستوران‌ها و مجتمع‌های رفاهی برپا شده‌اند.

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی ستاد اقامه نماز کشور با بیان این‌که «بیش از 95 درصد از دستگاه‌های اجرایی دارای نمازخانه هستند» گفت: بیش از 50 درصد از نمازخانه‌ها از لحاظ بهداشتی و تجهیزاتی وضعیت مطلوبی دارند و دارای متولیِ واحدی هستند.

وی تأکید کرد: برخی از نمازخانه‌ها و مساجد که متولیان متنوعی دارند همواره دچار مشکلات نظافتی و بهداشی هستند.

وی در ادامه در راستای اثرگذاریِ این سیاست‌ها در خانواده به ویژه توسط بانوان بیان کرد: در این راستا چهار هزار نشست "خانواده مطهر" در سطح کشور با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش در بخش انجمن اولیا و مربیان تعریف کرده‌ایم.

 

منبع:ایسنا

211008

گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: