استاد جاودان گفت: یک دانه گناه نیز ساختمان انسان را تخریب می کند و اگر یک قدم خوب در ساختمان برداشته شود، ساختمان درست ایجاد می کند.
عقیق: حجت السلام و المسلمین محمد علی جاودان استاد حوزه تهران در جلسه هفتگی در حسینیه شیخ محمد حسین زاهد به ایراد سخن پرداخت. وی با بیان اینکه وقتی آدم به این دنیا می آید هیچ ساختمانی ندارد گفت: زمانی که می خواستند این ساختمان را بسازند، یک مشت سنگ آن طرف ریخته بود و یک مشت آجر آن طرف ریخته بود. یک مشت آهن آن طرف و یک مقدار سیمان. یک چیزی که هیچ شکل و قیافه و ساختمانی نداشت. اگر این را درست می ساختی، یک ساختمان خوب و مفید و می شود.
استاد جاودان ادامه داد:. قرآن در داستان حضرت نوح و پسر حضرت نوح یک فرمایشی دارد. وقتی قرآن بعد از نوح فرمود این پسرت به تو ربطی ندارد، در آیه 46 سوره مبارکه هود فرمود: إِنَّهُ عَمَلٌ غَيْرُ صَالِحٍ این پسر عمل ناصالح است. این پسر عمل نادرست است. دقت کنید. این پسر عمل نادرست است. نه اینکه صاحب عمل نادرست است. خودش عمل ناردست است. از مجموعه عمل نادرست من، من نادرست ساخته می شوم و از مجموعه عمل درستم، من درست ساخته می شوم.
استاد اخلاق حوزه تهران تصریح کرد: بخش وجود جسمانی آدم در بدو تولد یک ساختمانی داد و یک مقداری منظم و مرتب است؛ لذا به طور طبیعی همین طور رشد می کنند. مثلا اگر یک مقداری غذا و آب به او بدهند، این به طور طبیعی رشد و می کند و مثلا قدش صد و هشتاد می شود و جسمش چه می شود. ساختمان جسمانی آدم، یک ساختمان خاصی دارد.
وی در همین ارتباط افزود: اما ساختمان روحانی آدم، گویی هیچ ساختمانی ندارد. همه اش را خودت باید بسازی؛ این در حالی است که یک دانه گناه هم ساختمان انسان را تخریب می کند و اگر یک قدم خوب هم برداشتی، در ساختمان تو، ساختمان درست ایجاد می کند.
استاد جاودان خاطرنشان کرد: حضرت رضا علیه السلام فرمودند «أوحَی اللهُ عزّوجلّ إلی نبیَّ مِنَ الأنبیاء». خدای عز و جل به یکی از انبیاء فرمود: «إذا أُطِعتُ رَضیتُ وَ إذا رَضیتُ بَارَکتُ وَ لَیسَ لِبَرَکَتِی نِهَایَةٌ». اگر من اطاعت شوم، راضی خواهم شد. اگر راضی بشوم، بَارَکتُ. برکت خواهم داد. وَ لَیسَ لِبَرَکَتِی نِهَایَةٌ برکت من پایان ندارد. یعنی آدم در اطاعت خدا به یک برکت بی نهایت می رسد.
وی ادامه داد: در آیه 21 سوره مبارکه حدید فرمودند که وسعت بهشت متقین وَجَنَّةٍ عَرْضُهَا كَعَرْضِ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ پهنای آن بهشت به پهنای آسمان هاست. می دانید که آسمان ها نهایت ندارند. هر روز هم وسعت تازه و بیشتری پیدا می کنند. سر و ته ندارند. بهشت یک نفر اینگونه است. بهشت یک نفر از اهل تقوا پایان ندارد. از نظر زمانی که بهشت هیچ کس پایان ندارد. از نظر جغرافیایی هم پایان ندارد. یعنی طول و عرض ندارد. تا بی نهایت است. خب
استاد جاودان تأکید کرد: در ادامه حدیث می فرماید: وَ إذا عُصیتُ اگر مخالفت بشوم و با فرامین من مخالفت شود و به زبان ما گناه بکنند، غَضِبتُ غضب خواهم کرد. و إذا غَضِبتُ لَعَنتُ وقتی غضب بکنم، لعنت خواهم کرد.
استاد جاودان در ادامه شرح این حدیث اظهار داشت: طبق این روایت کسی که معصیت کرده است از رحمت خدا دور می شود. هر مقدار معصیت کند، بیشتر از رحمت دور می شود. «وَ لَعنَتی تَبلُغُ السَّابعَ مِنَ الوَرَی». این لعنت می رود درون نسلش یعنی خدایی نکرده از یک پدر و مادر بد، فرزند خوب نمی آید و آثار معصیت پدر و مادر در فرزندان پیدا می شود.
خطیب این مجلس خاطرنشان کرد: ما به اینجا آمده ایم که یک ساختمان نساخته را بسازی؛ پیامبر به معراج تشریف برده بودند و در معراج در بهشت سرزمین های آماده کشت و ساخت دیده بودند و مشاهده کرده بودند که فرشتگانی مشغول ساختمان اند. بخشی ازمدت را به ساختن آن قصری و ساختمان های دیگر قصرهای بهشتی می پردازند. بخشی را هم بیکار می نشینند. ایشان از جبرائیل سوال کرد که چرا انگونه است؟ او خدمت شان عرض کرد که آقا باید وسایل ساختمان و تدارکات برایشان برسد. بدون تدارکات نمی شود ساختمان ساخت. حالا تدارکاتش چیست؟ حالا ایشان مثال زده بود. ذکری است که صاحب این قصر می گوید.
وی ادامه داد: آدم با یک مقدمات آماده ای برای ساختن آمده است؛ اگر درست رفتار کند، ساختمان درست ساخته می شود. شما با ساختمان درست از حادثه مرگ به سلامت می گذرید؛ در واقع اگر انسان ساختمان درست و سالم و به اندازه کافی ساخته باشد، به راحتی از حادثه بزرگ مرگ می گذرد. اگر ساختمان درستی ساخته باشد که حالا آن خودش یک مرحله بالاتری از ساختمان لازم دارد، درست به قیامت می آید.
وی بیان کرد: اگر ساختمان کافی نباشد، درست به قیامت نمی آید و آنجا به رنج دچار می شود. اگر ساختمان درستی ساخته باشد، قیامتش به سلامت و شادمانی و خوبی و خوشی خواهد بود. مرگش به سلامت و خوبی و خوشی است. حجت الاسلام و المسلمین جاودان تصریح کرد: ساختمان درست در نماز دیده می شود. اگر یک نماز درست خواندی، نشان می دهد که ساختمان درست شده است. به حد کفایت ساختمان ساخته شده و هیچ کم نیست. اگر یک ذره پنجره اش کم باشد، در نماز دیده می شود. یک دانه آجرش کم باشد در نمازت دیده می شود. آدم کمبودش را در نماز احساس می کند. اگر یک دانه نماز درست خوانده شد، آن زمان ساختمان کامل است.
وی در ادامه با طرح این سوال که نماز درست چیست؟ بیان کرد: آن است که آدم یک نماز بخواند و هیچ چیز از دنیا به خاطر او نگذرد؛ یعنی از حوادث و مسائل دنیایی چیزی به خاطر او نگذرد.
استاد اخلاق برجسته تهران اظهار داشت: خدای متعال درمورد فرزند حضرت نوح فرمود «إِنَّهُ عَمَلٌ غَيْرُ صَالِحٍ». این جزء اهل تو نیست. وقتی ایمان ندارد، جزء اهل تو نیست. اگر ایمان من ناقص است، من ربطی به پیامبرمان ندارم. ربطی به امیرالمومنین ندارم.
وی افزود: هرچه آدم جوان تر است و سن کمتری دارد، زودتر می تواند تصمیم بگیرد و از چشم و زبان و گوش و دستش شروع کند و برای یک پاکی در چشم و گوش و زبان و دست و .. تصمیم بگیرد.