وی با بیان این که در زمان امام محمدباقر(ع) بحثهای علمی در حوزه کلامی گسترده شد گفت: امام باقر(ع) در این زمینه احادیث زیادی را مطرح فرمودند و تربیت شاگردان اهل مناظره و گفتگو از اقدامات مهم و اساسی امام بوده است.
عضو هیئتعلمی جامعه المصطفی با اشاره به مشی سیاسی امام محمدباقر(ع) بیان کرد: امام محمدباقر (ع) در مسائل سیاسی و اجتماعی و همچنین مسئله حکومت و خلافت مسئله مکتب اهلبیت(ع) را مطرح کرده و موج سیاسی خاصی را به سود اهلبیت(ع) و در مقابل خلفای آن دوران مطرح کردند.
وی تصریح کرد: در زمان امام پنجم شرایط و فضای جامعه یک فضای علمی بوده و فرصت درخشش این بعد از زندگی امامان(ع) بیش از زمانهای دیگر بوده است.
حجتالاسلام و المسلمین غرویان با بیان این که در زمان امامان دیگر این فرصت بر اثر فشارهای حکومتی نبود گفت:در عصر این امام(ع) بعد علمی بیشتر ظهور کرد و بیشتر توانستند روایات فقهی، احکامی، دینی و علمی را بیان کنند.
وی با اشاره این که به علت ضعف خلفای زمان امام محمدباقر (ع) و امام صادق(ع) فرصت تربیت شاگردان و بحثهای علمی بیشتر بود افزود: اکثر روایات ما از این دو بزرگوار است و این دو امام را صادقین مینامند، یعنی دو امام راستگو و صادق که اخبار و احادیث پیامبر(ص) و امام(ع) را بیان میکنند.