19 مهر 1400 5 (ربیع الاول 1443 - 52 : 16
کد خبر : ۳۶۴۰۱
تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۴
عفت به معنای استقامت در مقابل شهوت و کنترل کردن آن است، به گونه ای که در رفتار انسان جلوه گر می شود و دیگران رفتار عفیفانه او را مشاهده می کنند و حرمت او را نگه می دارند.

عقیق:به عبارتی دیگر عفت حالتی است نفسانی که بازدارنده از غلبه شهوت است. عفیف انسانی است که با تلاش پی گیر، به مقامی دست یافته که خود را در اختیار خواسته های نفسانی قرار نمی دهد. روح چنین شخص آن چنان در اوج است که به آسانی از آنچه ناپسند و نامشروع است چشم می پوشد؛ اگر چه توان انجامش را دارا باشد. این مبارزه با نفس که جهاد اکبر است چنان فضیلتی دارد که صاحب این مقام در مقایسه با مجاهد در جبهه جهاد اصغر، که مبارزه با دشمن خارجی است، از امتیاز برخوردار است. حضرت امیرالمومنین علی (عَلیه السَلام) می فرمایند: جهادگری که در راه خدا به شهادت رسیده باشد، پاداشش، برتر از توانگری نیست که با داشتن قدرت، عفت ورزیده است. دور نیست که عفیف فرشته ای از فرشتگان باشد.

ارزشمندی صفت عفت - با توضیحی که داده شد - برای یک زن روشن است. هر زنی لازم است که این ویژگی را در زندگی مشترک به نمایش بگذارد و از این راه، فکر و ذهن و دل همسرش را از هر نوع پندار و توهم وسوسه پوچ احتمالی و بی اساس پاک سازی کند و زمینه پیدایش و رشد هر نوع احساس بدبینی را از میان ببرد. آرامش روانی از آن مردی است که این ویژگی و خصلت را - که انسان را تا مرز فرشتگان اوجمی دهد - در همسر خویش بیابد. گلخانه زندگی در فضای سالم و نشاط آور عفت شاهد شکوفایی غنچه های معنوی و عطرآگین اعتماد زن و مرد به یکدیگر خواهد بود. از آنجا که گام نهادن در مسیر خوبی ها و معنویات، نیازمند تعاون و همکاری است، یادآوری این نکته ضروری است که اگر مردی، خواهان عفت همسرش می باشد، باید زمینه و اسباب آن را در حد توان خویش فراهم کند، در این میان وظیفه مرد است که به گونه ای آراستگی ظاهر داشته باشد و خود را متلزم به رعایت زیبایی و نظافت بداند که پیوسته برای همسرش جذاب و دلربا باشد در این زمینه روایت شده است که حسن بن جهم می گوید:امام رضا (عَلیه السَلام) را دیدم که محاسن خود را خضاب (رنگ) کرده بودند.
پرسیدم: فدایت شوم، رنگ کرده اید؟!
امام پاسخ دادند: آری، رسیدگی به خود (تغییر شکل و هیئت دادن) از عوامل افزایش عفت زنان است و یکی از علل بی عفتی زنان این است که همسرانشان این امر را رها کرده اند، آنگاه امام فرمودند: آیا دوست داری همسرت را به گونه ای ببینی که وضعیتش همانند تو باشد، در حالتی که به سر و وضع خود نرسیده ای؟!
حسن بن جهم جواب داد: خیر، حضرت فرمود: همسر تو هم دوست ندارد که تو را بدان گونه ببیند.


پی نوشت ها:
1-شیخ حر عاملی. وسایل الشیعه،ج14: 183.
3- راغب اصفهانی، حسین بن محمد. مفردات راغب: 351.
2-رضائی، مهدی. گلهای آرامش بخش (ویژگیهای زن نمونه در فرهنگ اسلام): 12.

منبع:قدس

211008

 

گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: