28 دی 1400 15 جمادی الثانی 1443 - 48 : 01
کد خبر : ۳۳۰۶۷
تاریخ انتشار : ۰۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۴
یک عضو هیات علمی جامعة‌المصطفی العالمیه گفت: انفاق کننده در قیامت در امنیت است، گریان و نالان نخواهد بود و خداوند عذاب الهی را از انفاق کنندگان دور می‌سازد.

عقیق:حجت‌الاسلام ناصر رفیعی در جمع نمازگزاران و روزه داران در حرم مطهر حضرت معصومه(س) با اشاره به تفسیر آیات سوره حدید گفت: در این آیات 20 صفت از اوصاف الهی بیان شده است همچنین خدا در این آیات مردم را به ایمان و انفاق توصیه می‌کند.

وی تصریح کرد: خداوند با آیات و نشانه‌های فراوان انسان را به ایمان دعوت می‌کند که مهم‌ترین این آثار عقل و فطرت، پیامبران الهی، معجزات و قرآن کریم است به ویژه اینکه قرآن کریم خود معجزه‌ای بزرگ برای ایمان آوردندگان است.

وی همچنین درباره انفاق در راه خدا افزود: خداوند در این آیات در خصوص انفاق می‌فرماید که شما وارثان گذشته و واسطه اموال هستید از این رو انفاق نمایید چرا که مال دنیا امانتی در دستان شما می‌باشد و اموال دنیا متعلق به ذات اقدس الهی می‌باشد.

رفیعی با بیان اجر و پاداش الهی برای انفاق کنندگان افزود: اگر انسان اموال خود را در راه رضای خدا انفاق کند از پاداش اخروی برخوردار می‌شود و خداوند عذاب الهی را در قیامت از انفاق کنندگان دور می‌سازد.

وی خاطرنشان کرد: در دنیا انسان‌های غنی و ثروتمند زیادی زندگی می‌کنند که وظیفه ثروتمندان انفاق اموال به نیازمندان است زیرا افراد ثروتمند به هر دلیلی به ثروت رسیده باشند باید با بخشش اموال خود فاصله طبقاتی میان فقیر و ثروتمند را کم کنند به خصوص اینکه طبق نظر کارشناسان فاصله طبقاتی در ایران بیش از 5 برابر است.

رفیعی پیرامون جایگاه انفاق اظهار کرد: در روایات آمده است که فرشته‌ای هر شب ندا سر می‌دهد و می‌گوید خدایا آن کس که در راه تو انفاق کرد جای ثروتش را پر کن و آنکه سخت گرفت و بخل ورزید اموالش را تلف کن.

وی با اشاره به آثار و برکات انفاق در زندگی یادآور شد: انفاق برکات زیادی را به همراه دارد به طوری که خداوند گره از مشکلات انفاق کننده می‌گشاید و انفاق کننده در قیامت نالان و گریان نخواهد بود و در قیامت در امنیت به سر خواهد برد و جایگاه والایی در نزد پیامبر(ص) پیدا می‌کند.

این عضو هیات علمی جامعة المصطفی العالمیه تاکید کرد: اگر در زندگی به آثار انفاق توجه داشته باشیم هرگز بخل نخواهیم ورزید هرچند باید بدانیم که در هنگام انفاق شیطان به هر طریقی مانع می‌شود و حتی برخی از افراد نیز نه تنها خود انفاق نمی‌کنند بلکه انفاق کنندگان را نیز سرزنش می‌نمایند.

وی با ذکر این مطلب که انفاق تنها شامل اموال نمی‌شود، گفت: انفاق تنها به واسطه بخشش اموال نیست بلکه گاه اصلاح میان مردم و جلوگیری از اختلاف بین زوجین نیز انفاق است چه بسا عده‌ای نه تنها مانع از اختلاف نمی‌شوند بلکه با سخن چینی به این اختلافات نیز دامن می‌زنند.

رفیعی در ادامه تصریح کرد: فراموش نکنیم اموات نیز چشم به راه انفاق ما هستند و در روزهای جمعه روح آنها به اقوام سر می‌زند و اگر کسی برای رفتگان خیرات نماید از آن بهره مند می‌شوند، ولی اگر گذشتگان را فراموش کنیم عصر جمعه با دستان خالی باز می‌گردند.

وی در مورد اهداف و انگیزه انفاق نیز خاطرنشان کرد: انفاق دارای شرایط مهمی است که هدف و انگیزه از آن یکی از مهم‌ترین شرایط انفاق است به طوری که اگر انفاق در جهت رضای خداوند و با انگیزه الهی صورت بگیرد پذیرفته خواهد شد همچنین اموال باید حلال و پاکیزه باشد و هیچ گاه با منت همراه نباشد.

رفیعی اظهار کرد: برخی در زندگی ثواب زیادی به دست می‌آوردند اما با یک جمله و یا یک رفتار همه پاداش و اجر آن را از میان می‌برند پس پاداش انفاق را با منت گذاشتن از میان نبریم از طرفی در انفاق باید اولویت سنجی کنیم و اگر در جایی حسینیه و مسجد زیاد است در جهت ازدواج جوانان بخشش کنیم.

وی درباره طلب کردن انفاق نیز بیان کرد: فرد فقیر نیز باید حیا داشته باشد و ادب را رعایت کند و تا حد امکان طلب مال ننماید اما انفاق کنندگان نیز باید خود فقرا را دریابند و به رفع مشکلاتشان توجه داشته باشند.

 

منبع:ایسنا

211008

گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: