عقیق: داود زمانیآذر هنرمند نگارگر این اثر هنری زیبا اظهار داشت: این اثر را با 114 قطعه سنگ گرانیت سیاه در عرض 5 سال از بهمن ماه 88 تا اردیبهشت 93 با سوزن گلدوزی و آب طلا حکاکی کردم.
وی با اشاره به زخمهای دست خود افزود: در این مدت 370 سوزن را شکستم و یکهزار و 550 شب بیداری کشیدم تا این اثر را به شکل کعبه بتراشم و دورش سوره حمد را بنویسم و 114 سوره را در 114 تکه سنگ حکاکی کنم.
زمانی گفت: در مرکز تمام سنگها بسم الله الرحمن الرحیم حک شده و آیات به دور آن به شکل طواف دیده میشوند.
این هنرمند خاطرنشان کرد: برای تامین آب طلای مورد نیاز این اثر نفیس 73 نفر طلا و جواهرات خود را اهدا کردهاند.
زمانی با اشاره به طرح این اثر هنری، ادامه داد: مرکز این اثر به صورت کعبه تراش داده شده که در آن سوره حمد حک شده و بقیه سورههای اطراف آن به صورت مدور بر روی سنگها حکاکی شده که به شکل طواف دیده میشود.
علاقهمندان به این اثر هنری میتوانند از آن در نمایشگاه قرآن در سالن پروین اعتصامی نمایشگاه بینالمللی تبریز از 18 تا 23 تیر و از ساعت 18 عصر تا 23 شب دیدن کنند.
لازم به ذکر است نمایشگاه قرآن کریم در تبریز با حضور حجتالاسلام حشمتی معاون قرآنی و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آیتالله مجتهدشبستری نماینده ولی فقیه در اذربایجانشرقی، اسماعیل جبارزاده استاندار آذربایجانشرقی و جمعی از مسئولان کشوری و استانی چهارشنبه شب آغاز به کار کرد.
داود زمانیآذر متولد 1339 در تبریز بوده و دانشآموخته رشته زبان و ادبیات فارسی است و نقاش، نویسنده و شاعر است.
وی از 16 سالگی خطاطی و نقاشی را همزمان آغاز کرده و تا سال 1380 نقاشی رنگ روغن روی بوم انجام داده ولی به دلیل همهگیر شدن این رشته در حرفه نقاشی تنوع ایجاد کرده و به این نتیجه رسیده که هنر می تواند یک بار دیگر خود را در سختترین شرایط نشان دهد.
زمانیآذر هیچ استادی نداشته و به گفته خود از سال 80 ریزنقاشیها را آغاز کرده و نخستین اثرش تابلوی معروف «از آدم تا خاتم» نام داشت و در آن از ورود حضرت امام خمینی (ره) به ایران تا شهدای انقلاب اسلامی و برخی از مشاهیر ایرانزمین را به تصویر کشیده است.
وی تصریح کرد: در 12 بهمن سال 1384 آغاز به کتابت و حکاکی قرآن بر روی سنگریزههای یک سانتیمتری موجود در مصب رودخانهها با استفاده از سوزن کردم و کار کتابت به مدت یکهزار و 550 شب که معادل چهار سال و سه ماه بود به طول انجامید، این کار را هر شب از ساعت 21 شب تا اذان صبح بدون وقفه کار کردهام.
این هنرمند تبریزی بیان کرد: برای کتابت قرآن بر روی سنگریزهها 977 عدد سنگریزه به کار رفته است و کل قرآن را از سوره فاتحةالکتاب و بقره در ابتدای بای بسمالله و سوره ناس را درست در انتهای میم رحیم قرار دادهام.
زمانیآذر با اشاره به انگیزه کتابت قرآن روی سنگریزههای کوچک اظهار داشت: این آرزوی دیرینهای بود که در سر داشتم چرا که اثر جاودانهای مثل قرآن کریم در جهان بینظیر است و وحی خداوند بر پیامبر خود چیز کمی نیست، از آنجا که انس و علاقه محکمی با قرآن داشتم خواستم هنرم را با قرآن عجین کنم.
وی در پایان گفت: از این رو به کتابت قرآن روی سنگریزهها آن هم به وسیله سوزن کردم و در کنار این عشق، علاقه و صبوری که خداوند متعال در من ایجاد کرد، توانستم این اثر را از خود به یادگار بگذارم.
منبع:فارس