30 مهر 1400 16 (ربیع الاول 1443 - 55 : 22
کد خبر : ۳۱۵۸۰
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۸
عضو هیات علمی تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، راهکارهای تغذیه ای برای کاهش تشنگی در ایام ماه رمضان ارائه کرد.

عقیقدکتر ˈحامد پورآرامˈ با اشاره به اینکه مصرف نمک در کشور بیش از دو برابر میزان توصیه شده در جهان است، افزود: برای کاهش تشنگی در ایام ماه مبارک رمضان باید مصرف نمک در طبخ و مصرف غذاها کنترل شود.

وی خاطر نشان کرد: نمک اضافه بدن با آب دفع می شود در حالی که حفظ آب در ماه مبارک رمضان برای بدن حیاتی است.

پورآرام اضافه کرد: مردم باید در وعده های سحر و افطار و بین آنها به اندازه کافی مایعات نوشیده و از میوه و سبزی استفاده کنند.

این متخصص تغذیه به مردم توصیه کرد تا در ماه مبارک رمضان چای پررنگ و به ویژه قهوه ننوشند و به جای آن چای کمرنگ و آب مصرف کنند.

پورآرام افزود: مصرف مواد غذایی با پروتئین بالا مانند کباب کوبیده، کباب برگ و جوجه کباب در وعده سحر مردم رایج است که موجب بروز تشنگی در ساعات اولیه روز می شود.

وی با تاکید بر اینکه انواع کباب ها برای وعده سحری مناسب نیست، خاطر نشان کرد: انواع خورش ها غذای خوبی برای سحر است.

این استاد دانشگاه همچنین به مردم توصیه کرد که تا حدامکان در ایام روزه داری در معرض نور خورشید قرار نگیرند چرا که در این شرایط بلافاصله تعریق آغاز شده و تشنگی به وجود می آید.

پورآرام افزود: مردم می توانند برای کاهش قرار گرفتن در معرض نور خورشید از پوشش مناسب مانند لباس های روشن و کلاه لبه دار استفاده کنند.

وی یادآور شد: معمولا در ایام ماه مبارک رمضان مردم در مصرف شیرینی به ویژه زولبیا و بامیه زیاده روی می کنند؛ با مصرف زیاد شیرینی و قند، انسولین در بدن آزاد شده و قند را به سلول ها بازمی گرداند و این مساله به رغم تصور مردم موجب پایین آمدن قند خون می شود.

این متخصص تغذیه به مردم توصیه کرد در وعده افطار نیز از خرما ، آب جوش نیم گرم و شیر ولرم استفاده کنند.

پورآرام تاکید کرد: افطار باید ˈسهل الهضمˈ باشد تا مواد غذایی سریعا در اختیار سلول های بدن قرار گیرد.

وی با تاکید براینکه نباید در وعده افطار از مواد غذایی مانند آش و حلیم استفاده کرد، یادآور شد: مبتلایان به دیابت برای روزه داری حتما باید با پزشک معالج و متخصص تغذیه خود مشورت کنند و توصیه های تغذیه ای کارشناسان تغذیه برای ماه مبارک رمضان فقط برای افراد سالم بوده و در مورد آنان صدق نمی کند.

 

منبع:ایرنا

211008

گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: