23 مهر 1400 9 (ربیع الاول 1443 - 48 : 01
کد خبر : ۳۰۹۱۱
تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۶:۲۸
پی بردن به خواص انواع خوراکی‌ها کاری می‌کند هم عظمت الهی را دریابیم و هم بهره بیشتری از آن ببریم.

عقیق:تغذیه برای انسان از ارزش بسیار زیادی برخوردار است و اگر خواص موجود در غذاها را بدانیم راحت‌تر می‌توانیم از آنها بهره کافی را ببریم، به دلیل اهمیت این امر به مختصر خواصی در مورد شیر، میوه و سبزیجات از نگاه اسلام می‌پردازیم: 

امام علی(ع) درباره خواص شیر می‌فرمایند: شیر گاو دارو و درمان است.

امام باقر(ع) به نقل از پیامبر(ص) می‌فرمایند: خوراکی نمی‌خورد و نوشابه‌ای نمی‌نوشید مگر اینکه می‌گفت: «خدایا! آن را بر ما مبارک فرما، و برای ما به چیزی نیکوتر از آن تبدیلش کن» مگر شیر، که در مورد آن می‌گفت: «خدایا آن را بر ما مبارک فرما، و بیشتر از آن بهره ما قرار ده».

امام صادق(ع) درباره خواص میوه فرمودند: گونه‌ دوم از برآورده‌های زمین، همه انواع میوه‌هایی است که برای انسان عنوان خوراک دارد.

امام صادق(ع) فرمودند: مرد باید از هر میوه عمومی برای خانواده خود بخرد.

احادیثی که در این زمینه وارد شده بر خوردن میوه تأکید دارد و نشان از آن دارد که میوه‌ها به جهت ویتامینی که دارد برای بدن لازم و ضروری است و در فعالیت‌های گوناگون بر روی انسان تأثیر می‌گذارد.

امام صادق(ع) درباره خواص تره و سبزی فرمودند: گونه سوم (از آنچه از زمین بیرون می‌آید) همه اقسام سبزی‌ها و رستنی‌هاست‌؛ و هرچه از آنها که از زمین می‌روید و خاصیت‌هایی برای آدمی دارد و خوراکی برای او محسوب می‌شود.

در روایات اسلامی بر خوردن سبزی‌ها تأکید زیادی می‌شود، برای تندرستی و نیرومندی، نیز مفید است و حتی برای خواص دارویی می‌توانیم از آن بهره ببریم.

 

پی‌نوشت ها:

سفینه‌البحار 2/505

وافی 3(م11)

تحف‌العقول /249

کافی 5/512

 الحیات، محمدرضا حکیمی

منبع:ایسنا

211008

گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: