22 بهمن 1400 10 رجب 1443 - 50 : 19
کد خبر : ۳۰۴۵۲
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۶:۲۹
تحلیل آموزه های دین در تعلیم و تربیت و تصحیح دانسته ها و تحصیل بایسته با معیار قرآن در رهیافتی به تربیت عملی بررسی شد.
عقیقغلامحسین حیدری، مدیر اجرایی نشر معارف در گفتگویی با اعلام خبر انتشار کتاب "رهیافتی به تربیت علمی" گفت: فتح الله نجارزادگان نویسنده این کتاب، می کوشد در این اثر تنها بُعد تربیت علمی را به صورت کاربردی تامین کند.
وی ادامه داد: از ویژگی های این کتاب می توان به تالیف مطالب متناسب با سطح مخاطبان، پرداختن به مقوله علم و نشاندن آن در بستر تربیت انسان، طراحی بُن مایه های مباحث بر اساس فرهنگ وحی که همه امور از زاویه توحید به ویژه توحید ربوبی و الوهی نگریسته شده و در پی آن مقوله علم را بر اساس توحید ربوبی تفسیر و دیدگاه را بر همین اساس تصحیح نماید، اشاره کرد.
حیدری تصریح کرد: همچنین در این کتاب تلاش شده از شیوه قرآن الگوبرداری شده و علم را موعظه و برهان و هر دو را با انذار و تبشیر در آمیزد. از سوی دیگر از اهرم اجرایی که با تحریک درونی صورت می بندد و خودکنترلی پدید می آورد، برخوردار باشد و بر مقوله تقوا و اهرم های تحرکی آن که بر خوف از کیفر خدا و شوق به پاداش او است، تاکید ورزد.
وی عنوان کرد: در این کتاب تنها به تحلیل مقوله علم و تصحیح دیدگاه ها درباره آن اکتفا نشده بلکه به بایسته های معرفتی که نیز برای رشد و کامیابی ضرورت دارد، پرداخته می شود.
مدیر اجرایی نشر معارف بیان کرد: این کتاب در یک مقدمه و دو بخش نگاشته شده؛ بخش نخست به تصحیح دیدگاه ها یا دانسته ها درباره مقوله علم با معیار قرآن اختصاص یافته و بخش دوم به تحصیل بایسته ها یا علومی پرداخته که برای دستیابی به کامیابی به معنای قرآنی آن، ضرورت دارد.
وی تصریح کرد: هدف تربیتی علم، جایگاه عقل در فرآیند تربیتی علمی، تصحیح با شناخت آسیب ها و فرآیند آسیب زدایی در تربیت علمی، تصحیح با کشف پیوند علم با ربوبیت حق تعالی، تصحیح با معیارهای ارزش گذاری دانایان در فرهنگ وحی، تحصیل معرفت و باور به توحید ربوبی و الوهی، تحصیل خودشناسی، تحصیل حکمت زندگی در دنیا، دریافت عناصر کامیابی، تحصیل معرفت به موانع کامیابی، تحصیل معرفت به سرای ظهور کامیابی و ناکامی و کارنامه زندگی ابلیس در یک نگاه از عناوین فصول این کتاب است.
به گفته وی در بخشی از این کتاب آمده است: "هدف مد نظر در تربیت علمی و به طور کلی هدف همه فعالیت های انسان، نیل به سعادت و کامیابی است. میل به سعاد و کامیابی، فطری است به گونه ای که هیچ کس فارغ از آن نیست. همه دوست دارند سعادتمند باشند و نیکبخت و کامیاب گردند. این به دلیل آن است که همه افراد خودشان را دوست دارند و به سرنوشت خویش علاقه مندند؛ پس همگان خواسته یا ناخواسته در جستجوی آنند. گرایش به سعادت همانند میل به پرستش نیازی فطری است. اما همه انسان ها درباره پرستش درست نمی اندیشند و در تشخیص معبود به خطا می روند. آنان معبودهای زودگذر ساختگی مانند بت، نس، دنیا و ... را به جای تنها معبود واقعی یعنی حق تعالی می نشانند. سعادت هم همین گونه است بسیاری درباره آن به خطا می روند و از سر جهل یا عناد از حقیقت معنای سعادت فاصله می گیرند."
حیدری یادآور شد:" رهیافتی به تربیت عملی؛ تصحیح دانسته های و تحصیل بایسته با معیار قرآن" در 186 صفحه با شمارگان یک هزار نسخه و بهای 5000 تومان به تازگی از سوی نشر معارف روانه بازار کتاب شد.

منبع:شبستان
گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: