14 فروردين 1401 2 رمضان 1443 - 51 : 08
کد خبر : ۳۰۳۶۶
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۲
در حياط دوم مسجد نبوي شريف نام امام زمان(عج) به گونه اي زيبا در كنده كاري وجود داشت كه با دقت در آن مي‌شد ديد كه حاء محمد به ياء مهدي چسبيده و چنين خوانده مي‌شود: «محمد المهدي حي» يعني محمد كه ملقب به مهدي است، زنده است.

عقیق: نام مبارك دوازده امام، همراه نام عشره مبشّره و اسامي چهار امام مذهب اهل سنت بر اطراف ديوار حياط اول و دوم مسجدالنبي كه به «حديقه الزهراء» معروف است، به خطي زيبا نوشته شده است. در ميان آنها نام امام زمان عجّ به صورت محمدالمهدي آمده و به گونه اي نوشته شده كه از دور حيّ؛ يعني زنده خوانده مي‌شود.
در حياط دوم مسجد نبوي شريف نام امام زمان(عج) به گونه اي زيبا در كنده كاري وجود داشت كه با دقت در آن مي‌شد ديد كه حاء محمد به ياء مهدي چسبيده و چنين خوانده مي‌شود: «محمد المهدي حي» يعني محمد كه ملقب به مهدي است، زنده است. ولي وهابي‌ها در سال 1386(هشت سال قبل) اين كتيبه را دستكاري كرده و بين ياء و ميم فاصله انداخته است و به اين صورت كلمه حي را از بين برده است.
اين نوشته‌ها از زمان حكومت عثماني در عربستان در مسجدالنبي نقش بسته بوده است كه در سفرنامه‌هاي دوره قاجاري نيز به آنها اشاره شده است. اهل سنت، دوازده امام را در كنار خلفاي نخست و ائمه مذاهب چهارگانه دوست مي‌داشته اند و به همين دليل نامشان را در اين بزرگترين مسجد دنياي اسلام آورده اند.
در اين زمينه دانشمند گرانقدر حضرت آيت‌الله العظمي لطف الله صافي گلپايگاني در كتاب «امامت و مهدويّت»، مي‌نويسد:
«از حسن موافقات كه دليل بر امكان حصول تفاهم… بين شيعه و اهل سنّت است، اين است كه اسامي ائمّه اثني عشر (ع) در كتيبه‌هاي مسجد مقدّس پيغمبر (ص) در مدينه طيّبه در قسمتي كه در زمان ملك سعود بن عبدالعزيز و فيصل تجديد بنا شده، ثبت گرديده است.
و بر حسب آنچه كه زماني در يكي از كتب تاريخي معتبر ديده ام، سابق بر اين هم، اين اسامي طيّبه در كتيبه‌هاي مسجد ثبت بوده با اين تفاوت كه در كتيبه هايي كه قبل از تعمير و تجديد بوده، اسامي ائمه (ع) متّصل به هم بود، و در كتيبه‌هاي فعلي به تفريق و با فاصله در بين اسامي صحابه و ائمّه اربعه (اهل سنّت) نوشته شده و نام (مبارك) حضرت مهدي (عليه السلام) به اين عبارت: «محمّد المهدي (رضي الله عنه) »، رو به روي كسي است كه از باب مجيدي به صحن مقدّس اول مشرّف مي‌شود، در وسط قرار گرفته است». (
۱).
و در همين رابطه، نويسنده محترم كتاب «دانشمندان عامّه و مهدي موعود» نيز مي‌نويسد: «سر سلسله سلاطين حجاز در عصر ما كه در تعصّب ديني و غلوّ در تسنّن مشهورند، طبق صلاحديد و به فرمان وي، علماي بزرگ، اسامي خلفاي چهارگانه و عشره مبشّره و فقهاي اربعه را با حروف طلايي برجسته هركدام در دايره بزرگي در بلندي دور تا دور بناي جديد مسجد النبي (صلي الله عليه وآله وسلم) نوشته، و از جمله اسامي دوازده امام، هركدام با لقب مخصوص به خود همان طور كه شيعه معتقد است، نوشته شده است، بدينگونه:
علي المرتضي (رضي الله عنه)، حسن المجتبي (رضي الله عنه)، حسين الشهيد (رضي الله عنه)، علي زين العابدين (رضي الله عنه)، محمّد الباقر (رضي الله عنه)، جعفر الصادق (رضي الله عنه)، موسي الكاظم (رضي الله عنه)، علي الرضا (رضي الله عنه)، محمّد التقي (رضي الله عنه)، علي النقي (رضي الله عنه)، حسن العسكري (رضي الله عنه)، محمّد المهدي (رضي الله عنه) ». " (
۲)


پي نوشت ها:
(۱). امامت و مهدويّت، ج ۲، ص ۲۹۸.
(۲). دانشمندان عامّه و مهدي موعود، ص ۱۵۸.

منبع:حج

211008

گزارش خطا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر: